Нещодавно в Україні запрацював електронний кабінет водія. Завдяки ньому кожен водій може дізнатися інформацію про власне авто та посвідчення, перевірити й оплатити адміністративні правопорушення, а також переглянути історію будь-якого автомобіля. Як створити свій кабінет і чи є у ньому необхідність, дивіться далі у сюжеті.

 Перевірити автомобіль, дізнатися про накладенні адміністративні правопорушення та переглянути інформацію про власне посвідчення водія, відтепер можна онлайн режимі. Бо в Україні запрацював електронний кабінет водія. Така функція подобається водію Олегу Году. Чоловік каже, за кермом уже 33 роки, а необхідність в такому кабінеті була завжди.

Така функція у сервісних центрах почала працювати з 21 грудня. За тиждень роботи, створило свої кабінети чимало рівнян, які мають авто. А сама процедура доволі легка, кажуть у центрі МВС.

Однак, така процедура є не легкою, для тих хто немає електронного підпису. Водії нарікають, аби його отримати треба відстояти в чергах. Тому вважають, що реєстрацію на сайті потрібно було зробити трохи простішою.

Більше того, чоловіку важко зайти на цей сайт, адже він час-від-часу погано завантажується. У сервісному центрі це пояснюють тим, що його тільки запустили, тому перший час можливі технічні незручності, однак згодом вони будуть вирішенні.

Та щоб не чекати повноцінної роботи сайту, поліція пропонує водіям оплачувати адміністративні правопорушення одразу на місці їх здійснення.

Додають, термінали є буквально у кожному екіпажі патрульної поліції. Водії часто користуються ними, аби потім не забути сплатити штраф. Адже, якщо це не зробити впродовж 15-ти денного терміну, сума подвоюється.

Автор: Дарина Гапонюк, Юрій Кобів

Дивіться також: 

У Сарнах реорганізовують залізничну лікарню [ВІДЕО]

Сім`я із Володимиреччини, яка втратила дах над головою потребує допомоги [ВІДЕО]