Екскурсія у минуле вулицями Поштова та 16 Липня
У неділю, 20 жовтня, рівняни та гості міста мали змогу прогулятися вуличками, які мають понад столітню історію. Екскурсії були проведені вулицями Поштовою та 16 Липня. В минулому столітті на цих, здавалося б, непримітних вулицях творилася історія міста, проживали і працювали поважні громадські діячі, вели лікувальні практики найкращі лікарі, а також саме тут вирувало культурне життя міста.

Прогулюючись вулицями та слухаючи екскурсовода, ми ніби перенеслися в минуле століття та уявили замість ТЦ "Галерея Прем’єр" старовинну дерев’яну пошту, яка і дала назву вулиці Поштовій, а замість відомого "Інваспорт" - кінотеатр "Ас", в якому не лише показували кіносеанси, а й проходили гастролі відомих театралів та оперних співаків. Також, на вул. Поштовій жив та працював поет і заслужений вчитель України, – Іван Куліш, його дерев’яний будинок зберігся і нині, письменник, журналіст Лаврентій Кравцов, а також лікарі Олександр Виноградов та Маєр Сегал, останньому належала найбільша ділянка вулиці Поштової в минулому столітті.

Екскурсія вул. Поштовою

Учасникам екскурсії розповіли про вул_ Поштову

Своїм насиченим минулим зацікавила нас і вул. 16 Липня, їй, за словами організаторів екскурсії, довелося пережити буремні часи, зокрема пожежі, війни та окупацію. Цікаво, що саме на вул. 16 Липня в минулому столітті знаходились два лікувальні заклади (нині Діагностичний центр), Українська приватна гімназія та дві музичні школи. А на місці сучасного візового центру в минулому була нотаріальна контора Петра Міцкевича, потім це був будинок лікаря Олександра Виноградова.

Екскурсія вул.16 Липня

Екскурсію проводять працівники Рівне нської обласної бібліотеки. Цього разу у ній взяли участь близько 30 осіб. Почута інформація дозволила нам по-новому подивитися на уже звичні для нас вулиці, якими майже щодня поспішаємо по справах або просто прогулюємося.

Учасникам екскурсії розповіли історію вул 16 Липня

Позитивними враженнями про екскурсію також поділилися рівнянки Оксана та Олена:

"Нам сподобалась екскурсії, особливо, вул. Поштовою, так як вона проведена вперше, було цікаво почути інформацію, про будинки, що в минулому знаходились на місці сучасних і уже звичних нам закладів".

Наступної неділі, 27 жовтня, Рівне нською обласною бібліотекою анонсовано екскурсії вулицями Словацького та С. Петлюри. Взяти участь в екскурсіях можуть всі бажаючі.