фото ілюстративне
З першого березня мінімальна пенсія становить 1497 гривень. А це аж на 46 гривень більше, аніж було до цього. Однак, таку доплату зможуть отримати не усі рівняни. Тож чому не усім нарахують більшу пенсію, дивіться далі.

Рівнянка Марія має 35 років трудового стажу, а тепер отримує 1700 гривень пенсії щомісяця. Каже, за ці кошти прожити місять дуже важко.

А станом на 1 січня цього року, таких як Марія, на Рівне нщині понад 285 тисяч. З 1 березня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України вперше за 5 років проведено перерахунок пенсії.

Читайте також: Жіноча команда БК "Рівне " програла чемпіону України

Однак, не усі пенсії підлягають перерахунку. До прикладу, люди, які не мають необхідного стажу чи отримують грошове забезпечення на умовах спеціальних законів. У них пенсія лишиться незмінною.

Індексована доплата за перенормований стаж не виплачуватиметься. Окрім того, з 1 березня деякі категорії людей отримають одноразову доплату у 2410 гривень. Їх виплатять тим, хто має повний страховий стаж та отримують базову пенсію менше прожиткового мінімуму. Розділять цю доплату на дві частини - 1200 у березні та таку ж суму виплатять у квітні.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber