Одна з найболючіших тем для України вважається якість доріг. Ба більше, українці все частіше заглядають в Європу і повертаючись їх обурення зростає. Не дивно, адже дороги в жахливому стані. Сьогодні розберемся хто в цьому винен і чи міняється щось на Рівненщині.

Автомобільні дороги поділяються на дороги державного і місцевого значення. За державні та територіальні (буква Т на картах) відповідає Укравтодор і відповідно фінансує їх ремонт та будівництво Служба автомобільних доріг області. Щодо місцевих, здебільшого від сіл до районів (букви С та О на картах), відповідне фінансування надходить з держ бюджету, на департамент будівництва РОДА. А ремонт тих доріг, що знаходяться у містах фінансують з місцевої казни.

Кошти які надають з державної казни на дороги (С та О) називають "дорожній фонд" і ділять на дві частини. 30% йде на експлуатацію та утримання доріг, інші на капітальний ремонт. Цьогоріч, близько 70 мільйонів витратили саме на таке утримання, ямкові ремонти та підготовку до зими і зимове утримання. Про них і поговоримо.

Нові підходи

Відповідальним за розподіл дорожнього фонду на початку року був Віталій Кардаш. Він і приніс нову ідею відмовитись від виділення повної суми одному підряднику (Облавтодору) на цілу область, а розділити на лоти і оголосити тендер по районах. І хоч такий розподіл радше скидався на "домовленості", згодом підсумував чиновник - такий підхід вірний. (Читати про зв'язки з владою приватних фірм ТУТ.) Вони виконували роботи в районах області і як запевняє в.о. начальника департаменту будівництва Віталій Кардаш зроблено було значно більше, аніж завжди: 

"Зауваження є і їх виправляємо. Спільно з нашим технаглядом підрядники виправляли недоліки та переробляли за власний кошт. Гроші які виділені на дороги в районі - в ньому ж і використані, а не перекинуті деінде. Просто треба зосередитись на більш якісному відборі компаній. В наступному році буде вжито жорсткіший підхід до вибору підрядника. Звернемо більшу увагу на кількість працівників та власної техніки. Поки ж переживаємо як буде з зимовим утриманням. Та ми передбачили резерв коштів на зиму і цей тендер переміг Облавтодор. Є сподівання, що все буде добре. Поки що компанії впорались на 4-," - повідомляє пан Віталій.

А отже, хоч і кошти приватні підрядники вже здебільшого освоїли, майже 10 мільйонів віддадуть в руки Облавтодору. Саме так будуть перекрити ті прогалини, які можуть виникнути в районах через неможливість вчасно прибирати сніг та посипати дороги. Облавтодор в цьому плані виявився надійнішим, адже має потужну мережу філій і техніку.

Більше капітального

Як зазначає Віталій Кардаш, дороги доведені до жахливого стану, адже їх експлуатацією ніхто не займався. Тобто, якщо після дощу з'явилась вибоїна, вона розсипалась роками і діла до неї нікому не було. Чиновники нині ж задоволені, адже тепер можуть контролювати кошти, чи не були вони списані на вирізання кущів, а усі пішли на експлуатацію. Саме тому зазначають, що спромоглися зробити значно більше. 

Однак, не всі налаштовані так оптимістично, попри те, що у наступному році ця сума може зрости удвічі. На утримання 3142 км доріг планується витратити близько 150 мільйонів. Втім, до таких доріг потрібен особливий підхід. Подекуди між селами взагалі немає асфальту або дороги з бруківки. Ямковий ремонт там проводити нема сенсу. Так приміром здебільшого на Здолбунівщині, на відміну від Дубенського району де між селами є асфальтовані дороги. Найпевніше, тому в.о. очільника Здолбунівської РДА відчутної різниці між ремонтом Облавтодору та приватної фірми не помітив:

Якщо говорити про ямковий ремонт, то в загальному для району ситуація суттєво не змінилась, і в минулому році проводились деякі роботи, зокрема в селі Миротин, на ділянці Мізоч – Півче, в цьому році частково відремонтовано підйом в селі Стара Мощаниця, частково відсипано щебеневою сумішшю дорогу до села Буща. А щодо зимового утримання доріг, то ми зможемо порівняти роботу вказаного підприємства лише в наступному році. На даний час підприємством, хоч і з деяким запізненням, адже надворі грудень місяць, практично на всі складні ділянки доріг (підйоми) завезено піщану суміш," - коментує Леонід Власюк.


Здолбунівський район. Дорога між Суйми та Нова Мощаниця

Втім, на Дубенщині окрім запланованого кажуть, ще робили ремонти безоплатно. Щоправда, він шокував мешканців усього району. Як пояснив Віталій Кардаш, місцева влада домовилась з компанією "Барбакан" про безоплатний ямковий ремонт. Чи дійсно він нічого не вартуватиме мешканцям області - точно не відомо, однак якість його виконання на платну точно не тягне:

Наступного року, найпевніше, підхід до ремонту цих доріг так і лишиться між приватними фірмами, а частину для перестрахування віддадуть Облавтодору. Однак, чи впораються 7 приватників з зимою цього року і чи далі це лишаться фірми пов'язані з владою - дізнаємось вже у квітні наступного року. Як і чи дійсно це ефективне використання коштів.