Перші та поки що єдині в Україні. Про створення ПАТ повідомив президент Іван Надєїн під час зустрічі із вболівальниками. Чи готові уже усі документи та хто матиме право на акції, дивіться далі.

Довгоочікувана новина. Під час традиційної зустрічі із вболівальниками президент НК "Верес" Іван Надєїн повідомив про створення Публічного акціонерного товариства. Минулого тижня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про випуск акцій відкритого публічного акціонерного товариства "Рівне нський народний клуб "Верес". Перші документи на створення ПАТ були подані ще 16 червня.

Впродовж місяця ми сформуємо усі управлінські органи. Це наглядова рада , після цього ми хочемо пройти атестацію саме ПАТ. Вчора ми уже відкрили рахунок в депозитарії для розміщення акцій. Після чого ми випускаємо публічний, який вже впродовж місяця буде доступний у будь якій країні світу. І Київська біржа зможе продавати акції, - говорить президент НК "Верес" Іван Надєїн.

Президент клубу зазначає, що в Україні це перше Публічного акціонерного товариства із спортивною тематикою.

Такі приклади дуже часто розповсюджені в Європі, в Україні - це вперше і взагалі на пострадянському союзі, том убуло дуже багато труднощів. Засновником сьогодні виступає громадська спілка, яка передає у статутний капітал торгову марку і виступаю я особисто як фізособа і перший мій внесок буде 6 мільйонів гривень - це статутний капітал цього товариства.

Всього має бути випущено акцій на 50 мільйонів гривень. Вільний доступ повинен бути уже з квітня. Ціна акцій 100 гривень.

Ми є членами громадської спілки. Ми є всі уже по факту членами. Тому що ті сто гривень, які ми колись платили вони автоматично переводяться в акції. Думаю, кожен із вболівальників хотів би долучитися 100 грн,можливо 1000 грн і сподіваємося, що це відриває дорогу до іноземних спонсорів, - розповідає вболівальник НК "Верес" Валентин Ляхов.

Впродовж року емісія має бути викуплена. Це може бути міська чи обласна рада, будь який громадянин Україин чи навіть світу.

До теми: "Верес" зіграє на Авангарді у Рівному вже цього року?