фото ілюстративне
З 1 квітня розпочався прийом документів на виплату допомоги багатодітним сім’ям. На кожну третю та наступну дитину до 6 років родинам доплачуватимуть по 1700 гривень щомісяця. Прийом заявок розпочався лише вчора, але вже спричинив ажіотаж в окремих управліннях соціальних виплат. Як отримати цю допомогу, щоб не стояти у чергах - розкаже Людмила Слободенюк.

Рівнянка Олена - мама п'яти дітей. Вона одна з тих, хто вже з 1 квітня може претендувати на додаткову виплату на третю та кожну наступну дитину до 6 років у розмірі однієї тисячі семисот гривень щомісяця. У її родині таких малюків двоє - однорічний Михайлик та 4-річний Миколка.

"Дізналась я чисто випадково, на вулиці, від мамочок, як завжди. Мені ще раніше син казав, що таке буде, але я думала, що це для тих, хто народжує. Ми ще не подавали, не знаю."

Навіть, якщо дитині 5 років, в Уряді стверджують, подавати документи все одно варто. Адже допомогу можна буде отримувати ще цілий рік. І хоча цей процес запрацював лише вчора, у деяких районах Рівне нщини уже виникли черги та непорозуміння. Тому рівнян просять не поспішати. Гроші, починаючи з 1 квітня нарахують, навіть, якщо документацію ви зареєструєте у червні.

"В деяких управліннях вже ажіотаж створили самі претенденти. Тому хочу заспокоїти отримувачів і тих, хто планує звертатись за цією допомогою, прийом документів буде здійснюватись як протягом квітня, так і наступних місяців. І ті, хто звернуться впродовж квітня, травня і червня - допомога буде з 1 квітня."

Особам, які мають трьох та більше дітей, у профільному управлінні радять звертатись до органів соцзахисту населення за місцем проживання, подавати копії свідоцтв про народження малюків, посвідчення багатодітної родини і обов’язково пред'явити оригінали цих документів. Для багатодітної рівнянки Олени ця процедура ще попереду. Жінка каже - така ініціатива Уряду фінансово підтримає багатодітну родину.

Дивіться також: Чому рівняни майже не купують горіхи? (ВІДЕО) 

До слова, така соціальна виплата буде враховуватись, як дохід, і впливатиме на інші пільги.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber