В Україні розпочалась реєстрація на ЗНО. До 25 березня абітурієнти можуть подати документи на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Школярі, в цьому році, проходять реєстрацію у своїх навчальних закладах. Наші журналісти завітали до однієї з шкіл Рівного, щоб подивитись, як це відбувається.

Тетяна Дубовикова учениця випускного класу. Сьогодні дівчина заповнює перший в своєму житті серйозний документ. Вона реєструється на зовнішнє незалежне оцінювання. Дівчина обрала три предмети, з яких буде складати іспити: це українська мова та література, математика і біологія. Каже, до всіх тестів - старанно готується.

Цього року всім випускникам 11 класу потрібно здати ЗНО, навіть якщо вони не планують вступати до вишу. Адже без тестування вони не зможуть отримати атестати зі школи. Результати з трьох предметів будуть зараховані, як державна підсумкова атестація. Щоб зареєструватися на ЗНО потрібно зайти на сайт Центру оцінювання якості освіти та виконати всі кроки, вказані в розділі "Реєстрація на ЗНО 2019".

Як і минулого року, тестування можна пройти максимум з 4-х предметів. Втім, цього року є зміни щодо обов'язкових предметів.

Випускники минулих років реєструються самостійно. А от учнів шкіл та студентів ПТУ - керівництво навчальних закладів, вони ж збирають та відправляють увесь пакет документів.

Кожен, хто буде проходити іспити повинен мати при собі ID-картку. Цей документ потрібен для допуску до пунктів тестування. З 21 травня по 13 червня пройдуть іспити, оголошення результатів відбудеться з 14 по 25 червня.

До теми: 

Школярам Рівне нщини нагадують про своєчасне отримання ID-карток