Протестні настрої українців зростають. У різних куточках країни люди виходять на так звані тарифні майдани, обурені зростанням ціни на газ та електроенергію. Мирні акції протесту готуються і на Рівненщині, тож обласні чиновники пішли на випередження. Спробували пояснити причини зростання тарифів. Що з цього вийшло, дивіться далі.

Штурмують адміністрації, перекривають траси, виходять на центральні площі міст. Українці протестують проти підвищення з нового року тарифів на газ та електроенергію. Люди не мають чим платити за комуналку, тож готові до більш радикальних дій.

На Рівненщині люди поки що лише планують вийти на мирну акцію протесту, щоб їх почули місцеві чиновники. Останні сьогодні розповіли, що вплинуло на зростання тарифів на електроносії.

Той факт, що мешканці Рівненщини живуть поміж двома атомними електростанціями ніяк не може вплинути на суми в платіжках.

На сьогоднішній день споживачі можуть самотужки обирати постачальників газу та електроенергії. В нашій області є 241 компанія, що постачає електроенергію та 58 постачальників природного газу. Під час карантину до боржників не застосовуватимуть штрафних санкцій, пропонують складати договори реструктуризації.

А готувати санчата пропонують людям ще влітку.

Соціально незахищені верстви населення обіцяють захищати за допомогою субсидій та пільг. У минулому році на Рівненщині державна соцдопомога склала понад два з половиною мільярди гривень. Трохи більше планують витратити у 2021.

Читайте також: Уряд на третину знизив ціни на газ для населення