Днями рівняни почали писати у соцмережах, що на дитячій залізниці у центрі міста згорів тепловоз. Обвуглений та у непрезентабельному стані потяг стоїть посеред колій. Ми вирішили перевірити чи справді це так. Виявилося, що ніякої пожежі не було. Поїзд відновлюють до початку ювілейного сімдесятого сезону. З його поверхні зняли усі шари фарби, обробили метал в місцях, де почалася корозія, провели ремонт механіки. І вже до 9 травня, коли стартує робота залізниці, тепловоз, якому вже 60 років, матиме довершений вигляд, кажуть в адміністрації.

Це до речі одна з восьми дитячих залізниць, що нині функціонують в Україні. І до цього ювілею ми більше ретельно підготувались, оновлюється наш рухомий склад. Цього року наші наші два стрілочні пости і каса, які були дерев’яні, їх поміняли, зробили нові - цегляні, - говорить директор Рівне нської дитячої залізниці Наталія СЄРКОВА.

Також на залізниці встановлять нові шпали. Це необхідно, аби зробити маршрут більше безпечним. Тут за сезон встигають провезти понад 18 тисяч пасажирів. Рівне нська дитяча залізниця - найдовша на Західній Україні. Також вона неймовірно популярна серед місцевих школярів. Тут щороку навчається понад півтисячі дітей. А усього за 70 років гурток закінчили понад 50 тисяч учнів. Найпопулярніші професії - керувати тепловозом та бути начальником поїзда.

Мені саме подобається проведення маневрів на станції і по перегону вести поїзд, - розповів учень 9-го класу.

Працюватиме дитяча залізниця у 2019 році з 9 травня до останньої неділі вересня. Потяг відправлятиметься щогодини з 10 ранку до 16-00. Квиток в одну сторону цьогоріч здорожчає на 2 гривні: 8 гривень коштуватиме дитячий і 12 грн - дорослий. Людмила  

Читайте ще: у центрі Рівного концерт «Великодні візерунки»

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber