Щоправда ті не завжди співпадають з дійсністю. Все тому, що окрім планових вимкнень, можуть бути і аварійні. Останні найчастіше стаються через самих побутових споживачів. Як запобігти аварійним відключенням та через що ті стаються далі у сюжеті.

Щодня диспетчери Рівнеобленерго опрацьовують масу запитів, найбільшою проблемою лишається розбіжність графіків вимкнення еектроенергії та тим як його вимикають насправді. Над цим щодня працюють і сьогодні розпочали тестувати нову схему відключень.

Рівняни нарікають, що не рідко електроенергію вимикають більше ніж має бути за графіком. Це стається через перенавантаження в мережі і часто це провина саме побутових споживачів.

Внаслідок того що багато електроприборів починають працювати одночасно, відбувається стрибок напруги, перегорають запобіжники і відбувається аварійне відключення.

Лише за минулу ніч енергетики виїжджали на 25 викликів і замінили 15 запобіжників. Сьогодні за декілька годин роботи уже 4 виїзд.

Ускладнює роботу енергетикам і зима, адже в холодну пору люди більше використовують приладів, що потребують електрики. Споживачам наголошують, щоб вмикали електроприбори поступово.

Споживачів просять не лише правильно використовувати електроприлади, а й менше ними користуватись загалом.

Ситуація на Рівненщині лишається складною, але енергетики роблять все, аби її покращити.

 Читайте також:  «Новорічна листівка на передову»: маленьких жителів Рівненщини закликають долучитися до Всеукраїнської акції 

електроенергія, Рівненщина