З державного бюджету департамент цивільного захисту та охорони здоров‘я закупив 470 кисневих концентраторів. Які були розділені на дві партії - про це на брифінгу повідомив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я Олег Вівсянник.

Перша партія кисневих концентраторів в кількості 300 одиниць була розподілена між кожним районом по 60, а також на  місто Рівне - 60 кисневих концентраторів. Нагадаю, що ці концентратори дозволені для використання як у стаціонарних умовах, так і на первинній медико-санітарній ланці - зазначив Олег Вівсянник. 
Інші 170 концентраторів розподіляються у межах надходження заявок до департаменту цивільного захисту між амбулаторіями загальної практики сімейної медицини, а також іншими лікувально-профілактичними закладами, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Для того щоб отримати кисневий концентратор в амбулаторних умовах пацієнт або його представники повинні звернутися до сімейного лікаря, який за заявкою у ЦПМСД отримає такий кисневий концентратор, укладе договір з пацієнтом або його представником для надання медичної допомоги та гарантію якісної експлуатації та повернення у справному стані.

Читайте також: Усі позашкільні навчальні заклади Рівного відзавтра працюватимуть офлайн