Проект рішення про це розглядатиме сьогодні, 7 травня, Рівненська міська рада. Мова про три приміщення за адресами Драгоманова, 9, 16 Липня, 87 та С.Петлюри,10 (колишнє приміщення Нацбанку).

 Напередодні це питання обговорювалося на засіданні постійної комісії з питань міського господарства. Історія з будівлями тягнеться не один рік. Адже після ліквідації управління Національного банку в Рівне нській області на будівлю на вулиці Симона Петлюри, 10 було кілька претендентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь рівненського університету Нацбанк випустив 2-гривневу монету [ФОТО]

Врешті, приміщення відійшло Державній судовій адміністрації.

Тепер же мова зайшла про обмін двох міських приміщень на одне судове.

- Два приміщення, які є у нас в комунальній власності, які вже використовує судова адміністрація, будуть передані в державну власність з комунальної, а одне приміщення – приміщення колишнього Нацбанку – отримуємо в комунальну власність ми, - каже голова депутатської комісії Назарій Поліщук. - Якщо говорити з точки зору площі, то площа майже однакова. Лише два приміщення, які ми віддаємо, на 25% по площі більші, ніж те приміщення, яке ми отримаємо. Адже віддаємо ми 4 500 метрів квадратних, а отримуємо 3 700 мерів квадратних.

Проте депутат наполягає: не треба акцентувати лише на площі, треба зважати на стан приміщень, їх потенційну вартість, територію, прилеглу до будівель.

- У комісії були основні питання: як ми будемо використовувати це приміщення, це ж майже 4 тисячі квадратів, які будуть витрати на оплату комунальних послуг цих приміщень, але ці запитання лишились без відповіді від управління комунальної власності, - зазначив Поліщук.

Нагадаємо, питання про передачу нерухомого майна у м. Рівне - єдине, яке внесене у порядок денний сьогоднішнього засідання.

ДИВИТИСЯ ЗАСІДАННЯ РІВНЕРАДИ НАЖИВО

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber