Протягом тижня викрито 16 порушень правил рибальства, - рівненський рибоохоронний патруль.

Із 30 травня по 5 червня інспектори Рівне нського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У порушників вилучено три сітні знаряддя лову. Накладено штрафів на суму 1 360 грн. До суду передано 13 справ для притягнення винних осіб до відповідальності, - повідомили у відомстві.

Так, було складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 13 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Для прикладу, першого червня до Рівне нського рибоохоронного патруля від небайдужих громадян надійшло звернення про те, що на річці Устя, поблизу шлюза на вул. Басівкутська у м. Рівне , здійснюється незаконний вилов риби.

Під час перевірки інформації патрульні викрили двох порушників, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову «Бредень» (волок). На порушників склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення особи до відповідальності. Знаряддя лову вилучено до рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині почали діяти сезонні обмеження руху вантажівок

Того ж дня під час проведення рибоохоронного рейду у Сарненському району, задокументовано три факти порушення правил рибальства. На річці Случ поблизу с. Люхчи чоловік здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «павуком».

На річці Горинь, поблизу смт. Степань, рибпатрульні виявили громадянина, який рибалив з берега, використовуючи заборонене знаряддя лову – сітку.

Своїми діями рибалки порушили ст. 27, 52-1, 63 Закону України «Про тваринний світ» та п. 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства. На осіб складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Згодом рейдова група зафіксувала ще одне правопорушення. На водоймі поблизу м. Сарни, було викрито громадянина, який мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими промисловим знаряддям лову – сіткою, загальною довжиною близько 30 метрів. На особу оформлено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Рівне нський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 263-39-32.

Нагадуємо, що до 10 червня (включно) триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у всіх водосховищах, озерах, ставках та на придаткових водах річок до 30 червня. Заборонено здійснювати вилов раків у всіх рибогосподарських водоймах з 1 квітня по 30 червня.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber