САП
Керівництву НАБУ і САП пропонували 5 мільйонів доларів хабаря за закриття справи проти ексміністра уряду Азарова Миколи Злочевського. Ще 1 мільйон доларів мав дістатись посередникам. Одному з фігурантів справи вже оголошено підозру, іншим двом – оголосять найближчим часом.

Затримані троє осіб

Перша особа – заступник голови Державної податкової служби у місті Києві, друга особа – мала відношення до компанії Burisma і є довіреною особою Злочевського. Третя особа – колишній працівник ДПС і теж довірена особа Злочевського. Про це повідомив голова НАБУ Артем Ситник на брифінгу, інформує 24 канал.

Хабар призначався за закриття епізоду, в якому Злочевський сприяв у заволодінні фінансами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого "Реал Банку".

Сума – рекордна для України

Саме провадження було зареєстроване 3 червня 2020 року. Принципово було, щоб кримінальне провадження було закрите до 14 червня 2020 року, – зазначив Ситник.

Кошти передавали на парковці. Гроші вилучили та рахували усю ніч, адже сума – рекордна для України.

Першому заступнику голови ДПС Києва оголошено підозру за пропозицію хабаря. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без. Щодо інших затриманих – то підготовані вже проєкти про підозру,
– розповів очільник НАБУ Артем Ситник.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро оприлюднило фото 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в якості хабара.

Читайте також: Особам які займались "бурштиновим промислом" на Рівне нщині повідомлено про підозру