Напередодні Нового року потрібно обов'язково позбавитися від негативних думок і від непотрібних речей. Що необхідно викинути під час генерального прибирання, щоб почати життя з чистого аркуша?

В Італії навіть існує традиція, напередодні Нового року викидати все зайве і непотрібне, що накопичилося в будинку, так як непотріб - заважає циркуляції позитивної енергії у вашій квартирі і дуже позначається на способі життя. Запасіться часом і видаліть зі свого життя все старе і непотрібне, не обов'язково це викидати, наприклад, речі або взуття, які ви не носите, можна віддати тим, хто їх потребує. Отже, які речі потрібно обов'язково викинути перед Новим роком?

Одяг. Залиште тільки тей одяг, який ви носите, який підходить вам за розміром і стилем. Якщо за три роки ви не наділи біле пальто, то ви його вже не надягнете, віддайте його в хороші руки і видихніть з полегшенням. Порвані речі, колготки зі стрілками, діряві шкарпетки, заношені і запрані речі - негайно у відро для сміття, ці речі віднімають у вас енергію і не дають розвиватися. Не бійтеся розлучатися з речами, на їх місце прийдуть інші, які вас будуть радувати і носити ви їх будете із задоволенням.

Статуетки та інші пилозбірники. Простір, який вас оточує має бути вільним, кожна річ в квартирі повинна приносити користь і радувати вас, тому речі, які лежать "просто так", потрібно відправити в смітник. Прибирання перед Новим роком - це свого роду перезавантаження, яке допоможе вам у новому році почати нове життя. Психологи взагалі не рекомендують тримати вдома статуетки, так як вони збирають не тільки пил, але і погану енергетику.

Битий посуд. Весь посуд, на якому є тріщини, щербинки і відколи потрібно негайно викинути, зберігати в будинку такий посуд не можна ні в якому разі. Також переберіть все кухонне начиння і те яке віджило своє, викиніть і купіть нове. Старі обробні дошки, терки, каструлі без кришки, порожні коробочки і баночки - все це не повинне бути на вашій кухні.

Непотрібні речі. Переберіть всі ящики і викиньте всі зламані і непотрібні речі: старі компакт-диски, зламані зарядки від телефону, зламані ручки, залишки косметики, ліки з простроченим терміном придатності, етикетки від одягу та інші речі, які вам ніколи не знадобляться, але займають місце.

Зламана побутова техніка. Напевно у вас в коморі зберігається чайник, тостер, праска для волосся і ще купа зламаної побутової техніки або тієї, яку ви давно не використовуєте. Все, що працює, віддайте кому-небудь, а решті - пряма дорога на смітник.

Розлучившись з непотрібними речами ви здивуєтеся. наскільки просторо стало в будинку, скільки вільного місця з'явилося і наскільки легше стало дихати!

Які кімнатні рослини цвітуть протягом року?