Дитячі садочки, тренажерні зали, спортивні майданчики, дороги. У таких напрямках нині працюють у Радивилівській ОТГ.

 У 2016 році 17 сіл добровільно приєдналися до міста Радивилів і таким чином утворилась Радивилівська ОТГ. Цей крок, як невдовзі виявилось, був дуже правильний, бо нині громада самостійно будує дитячі садки, відкриває доступні тренажерні зали й ремонтує проблемні дороги.

Місто допомагає розвиватись навколишнім селам, а люди, бачачи результат, підтримують зміни і стають їх активними учасниками. Громада максимально залучає кошти інфраструктурної субвенції, субвенції на розвиток територій та інші фінансові механізми.

Як приклад можна навести недобудований садочок у селі Підзамче. Нині тут добудували частину приміщення, замінили двері та вікна, підлогу, провели каналізацію, зробили нову покрівлю. Зараз в розпалі внутрішні роботи та облаштування харчоблоку. Далі – утеплення фасаду і благоустрій території. Громада планує, що вже навесні капітально відремонтований садочок відкриє свої двері для 45 маленьких вихованців. Будуть сюди приводити дітей з сусідніх сіл.

Роботи відбуваються нині й у інших селах. Додаткові групи для малюків вже створили у садочках в селах Перенятин та Дружба.

А у місті Радивилів працює сучасний садочок «Усмішка». Зараз заклад відвідують 95 дітей. Створити добрі умови для дошкільнят було одним з перших завдань для новоствореної ОТГ.

Окрім того у громаді нещодавно відкрили інклюзивно-ресурсний центр для тих дітей, яким необхідні педагогічно-психологічна підтримка. Його вже відвідують 34 вихованці, а в планах – охопити послугами 5 тисяч дітей.

Пропагують в ОТГ й здоровий спосіб життя. Цікаво, що до перетворень в громаді долучаються усі – і жителі, й місцеві підприємці. Поставили за мету - у старостинських округах зробити тренажерні зали із сучасним обладнанням. Ремонт у приміщеннях роблять власними силами. А закупити обладнання допомогли тутешні меценати.

Також в кожному окрузі облаштували по два вуличних спортивних майданчики. Таким чином, у громаді максимально залучають молодь до занять спортом.

А ще у громаді реконструюють місцевий стадіон «Колос». На спортивному об’єкті облаштовують нові роздягальні та трибуни, на яких вже замінили 200 сидінь вболівальників. Тут сподіваються проводити не лише чемпіонати місцевого рівня, а й загальноукраїнські.

Вистачає ресурсів в ОТГ і на дороги. Торік у співфінансуванні з Дорожнього фонду відремонтували проблемні ділянки на вулицях Залізняка, Набережна та Левятинська.

І на цьому громада не закінчує працювати над створенням комфортних умов для своїх жителів. Вже в найближчих планах капітальний ремонт Школи мистецтв та будинку культури у Радивилові, заміна покрівлі у міській ЗОШ № 1 та опорному навчальному закладі, що в селі Підзамче. Ще близько 5 вулиць планують заасфальтувати.

Читайте ще: 

На Рівне нщині ОТГ отримають нову техніку

Громади області продовжують приєднуватися до ОТГ