Вигадав новий спосіб, як заявити відвід судді

 Скандальний рівненський екс-прокурор Андрій Таргоній, якого судять за отримання хабара, придумав новий оригінальний спосіб, як заявити відвід судді, яка розглядає його справу. 

Нагадаємо, Андрій Таргоній обвинувачується в отриманні хабара у сумі 50 тисяч гривень у 2015 році, однак, досі у справі немає вироку, адже обвинувачений постіійно придумує способи, як затягнути справу. З 2020 року справу роглядає суддя Кузнецовського райсуду Ірина Незнамова.

Як повідомляє sud.ua. вироку досі немає немає, адже обвинувачений Андрій Таргоній, який до 2020 року працював в органах прокуратури, придумує все нові способи, як уникнути покарання: не ходить на засідання, реєструє кримінальні провадження стосовно суддів, аби вони заявили відвід. 

А тепер вигадав новий спосіб, як заявити відвід судді. 

19 березня мало відбутись чергове засідання у справі, проте до суду надійшло клопотання про відвід судді Незнамової у зв'язку з тим, що обвинувачений знає суддю, і брав участь у засіданнях під її головуванням, як прокурор. 

Крім того обвинувачений зазначив, що довіряє судді і заповідає їй своє майно: всі грошові кошти гоночний велосипед (вартістю 19 500 грн), колекцію поштових марок (вартістю 7 тис. грн), колекцію монет (вартістю 5 500 грн) і мобільний телефон вартістю 29 700. 

Згідно з текстом заповіту, суддя може розпоряджатися майно Таргонія у разі його смерті. Через те обвинувачений вказав, що у нього виникли сумніви щодо неупередженості судді, а тому просить передати справу іншій судді. 

У свою чергу суддя Незнамова зазначила, що взагалі не була знайома з обвинуваченим до того, як до неї надійшло це провадження. Також суддя зазначила, що обвинувачений намагається дискредитувати її як суддю та вчинити тиск на неї. 

«Викликають занепокоєння неправомірні дії обвинуваченого щодо збору, використання моїх персональних даних без згоди на це», - додала суддя.

Крім того, вона зазначила, що в діях обвинуваченого вбачається правопорушення, передбачене ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу.

Надалі у ситуації розбиратиметься Вища рада правосуддя. 

 

Читайте також: У Сарненському районі неповнолітній зарубав листоношу: подробиці вбивства