На Рівненщині двоє дітей померли від пневмонії. Врятувати їх медики не змогли через швидкий перебіг хвороби. Дівчатам було 2 та 10 років. Нині на Рівненщині тримається високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Епідемічний поріг перевищений на 68 відсотків. Особливо багато хворих серед дітей. Чому двох маленьких пацієнток не вдалось врятувати і як вберегтись від хвороби, дивіться далі у сюжеті.

У Рівненську обласну дитячу лікарню, 10-річну дівчинку привезли з Дубровицької ЦРЛ. З перших днів недуги, батьки звернулись до сімейного лікаря. Вірусна інфекція прогресувала. Школярку за кілька днів поклали у районний медзаклад.

Маленьку пацієнтку відразу поклали у відділення реанімації обласної дитячої лікарні. Вона була підключена до апарату штучної вентиляції легень кілька днів. Стан дитини був критичний.

На жаль, не вдалось врятувати і дворічну дівчинку, яка теж з Дубровицької громади. У дитини була вроджена патологія. Коли у малечі почала прогресувати вірусна інфекція, її госпіталізували в Рівненську обласну дитячу лікарню.

Медики кажуть, зробили усе можливе аби врятувати дітей, але недуга має агресивний характер і стрімко розвивається. Важливо не втрачати час, не займатись самолікуванням вдома і при перших ознаках хвороби звертатись до сімейного лікаря.

Нині на Рівненщині тримається високий рівень захворюваності на грип на ГРВІ. Епідемічний поріг перевищений на 68 відсотків. За минулий тиждень в області зареєстровано 100 випадків COVID. На стаціонарному лікуванні перебуває майже дві сотні осіб. Серед них багато й дітей. 62 заклади загальної середньої освіти на Рівненщині навчаються дистанційно. 

Читайте також: Екстрений медичний технік: навіщо водії Рівненської екстренки опановують нову для себе професію?