Очі - це не тільки дзеркало душі, але і дзеркало печінки. Принаймні, так стверджують гомеопати.Глазной кришталик відповідає за провідність світла. Його здорове функціонування багато в чому залежить від правильного обміну речовин в організмі. Порушення прозорості кришталика знаходиться, перш за все, в зоні неправильного харчування.

Кола, ореоли, відблиски, тіні, спалахи в очах - ознаки проблем з світлосприйнятям. Найчастіше це результат неправильного харчування і порушення роботи печінки. Очі не отримують належного підживлення, тому і хворіють. 


Друга причина поганого зору - втрата оком здатності до акомодації. Наслідки: розвиток короткозорості, коли м'язи очей напружені, або далекозорості. Звичайний спосіб лікування - призначення окулярів або лінз. Але потрібно розуміти, що ці предмети є всього лише милицями для очей. А сучасне лікування полягає в тренуванні очних м'язів.


Напружені очі 


Напруга печінки, визначає тонічність всього організму, в тому числі і очних м'язів. Якщо печінка гіперактивна, то і очні м'язи перебувають у стані напруги. Коли сильно напружені очі, розвивається короткозорість. Якщо печінка млява, очні м'язи розслабляються, розвивається далекозорість.


А з точки зору психосоматики, печінка - орган, який акумулює в собі гнів. Тому, щоб очистити печінку, потрібно в першу чергу відпустити накопичену злість. Раціональне харчування, помірна фізична активність і нормалізація емоційного і душевного стану однозначно принесуть позитивні результати. У незапущених випадках ці прийоми допоможуть вилікувати очні хвороби без хірургічних втручань.