фото ілюстративне
Володимир Зеленський доручив начальнику Генштабу Збройних сил Руслану Хомчаку взяти під особистий контроль розслідування обставин катастрофи військового вертольота Мі-8.

Про це президент повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter:

На сторінці Адміністрації Президента України у facebook написано наступне: 

«Це сталося не у бою, а під час навчального польоту. З повним розумінням усіх ризиків військової служби навіть у мирний час я все ж наполягаю, що під час навчань і тренувань наша армія не має втрачати людей. Тому наказав начальнику Генерального штабу генералу Хомчаку взяти розслідування цієї неприпустимої аварії під особистий контроль», – заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що вчора ввечері, 29 травня, під час учбово - тренувального польоту було втрачено зв'язок з вертольотом Мі-8. 

Вертоліт упав біля села Сестрятин у Радивилівському районі, Рівне нської області. 4 військових, які перебували у МІ-8 -  загинули. Відомо, що військові були членами 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ, що базується у Бродах на Львівщині.

До теми: на Рівне нщині розбився військовий вертоліт

Серед загиблих також був командир в/ч А2595 полковник Ігор Мазепа, який у липні 2014 року Указом президента України був нагороджений орденом Данила Галицького за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber