27 травня начальнику ДАБІ на Рівненщині обрали запобіжний захід. Суд визначив, що чоловік пробуде під вартою найближчі 60 діб. Нагадаємо, Ігоря Мічуду підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Під час судового засідання правоохоронці розповіли у кого вимагав хабар підозрюваний.

27 травня у Рівне нському міському суді відбулось засідання, на якому обирали запобіжний захід Ігорю Мічуді, начальнику ДАБІ на Рівне нщині . Перед судом зібрались люди, які називали себе будівельниками. Втім, яку фірму вони представляють - сказати відмовились. Так само не назвали і своїх імен.

У суді свою вину Ігор Мічуда не визнає. Окрім того, заявив що своє затримання вважає помстою за його діяльність.

До теми: рівнян, які знають про порушення Мічуди, просять звертатися до поліції

Представник військової прокуратури у суді зазначив, що Ігор Мічуда отримав на рахунок фірми хабар від забудовника у розмірі 400 тисяч гривень. Мовляв, за ці гроші підозрюваний обіцяв не проводити перевірок на будівництві.

Висловив заступнику директору вимогу про передачу неправомірної вигоди за невиявлення під час проведення перевірки порушень вимог законодавства у сфері міської будівної діяльності. Розмір неправомірної вигоди повинен складати по 100 тисяч гривень за кожен місяць поки триватиме будівництво, - розповідає прокурор відділу військової прокуратури Західного регіону Руслан Цар.

Ігор Мічуда заперечує відношення до фірми, на яку надійшли кошти. Втім йому відомо, що ці гроші були використані на закупівлю товарів.

Поставки ці відбуваються згідно контракт, який підписаний ще в січні, розписаний на цілий рік. підписаний на мільйон 200, розписаний на цілий рік по 100 тисяч кожен місяць. де відбувається поставка матеріалу, - говорить підозрюваний.

В результаті суд обрав Ігорю Мічуді найсуворіший запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Захисник Ігоря Мічуди заявив, що в найближчий час вони будуть подавати апеляцію на рішення судді.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber