Службове непорозуміння чи тиск на працівників? В територіальному управлінні служби судової охорони Рівненщини деякі працівники нарікають на керівництво. Мовляв не отримували грошові виплати, передбачені Кабміном під час воєнного стану. А після того, як ситуації надали розголосу на них почали тиснути переводячи нести службу у віддалені місця. Натомість керівник управління запевняє, гроші з часом працівники отримають, а самі вони ухиляються від служби Павло Невесенко продовжить.

Декілька тижнів тому до нас звернулися працівники служби судової охорони. Нарікали на керівництво управління, бо з початку повномасштабної війни так і не отримували доплати у 30 тисяч гривень, передбачених 168 постановою Кабміну. В управлінні розповіли, що вони не є розпорядником коштів - вони виділяються центральними органами влади з держбюджету. Рано чи пізно обов'язкові доплати виплатять усім працівникам.

Потому працівники подали до суду, аби їм виплатили ці кошти. З того часу і почався тиск на них розповідає Олександр Зінченко. Особисто його перевели на рівнозначну посаду в інше місце звільнивши із займаної посади. Причину не пояснили.

Натомість начальник управління Віктор Мороз розповідає, діють чинно в рамках трудового законодавства в умовах воєнного стану. Ніякого тиску на працівників немає. Це робиться в інтересах служби.

Натомість Юрій Заладовський наголошує, працівники намагаються відстояти свої законні права та боротися з низкою порушень, які відбуваються у їхньому управлінні під час воєнного стану.

Віктор Мороз каже, працівники безпідставно звинувачують його та керівництво управління. Мовляв незрозуміло чого деякі працівники намагаються ухилитись від несення служби, перебуваючи на лікарняному.

Також за всі місяці працівники служби судової охорони, отримували лише чисту зарплату розповідає Іван Колінько. Не було доплат і за перепрацювання, коли наряди перевищували 360 годин в місяць. Натомість керівництво не обмежує себе у преміях.

В свою чергу, Віктор Мороз розповідає є чіткий механізм нарахування тих чи інших доплат. Каже, деякі з працівників просто не хочуть чути керівництво.

Працівники управління служби судової охорони звертались з приводу даних порушень в ДБР, адміністрацію президента, втім жодних результатів це не дало. Тепер вони хочуть звернутися до новопризначеного керівника спеціальної антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Читайте також:  У Рівненському ЦНАПі нова керівниця