Працівники Держпраці навідалися на декілька підприємств Здолбунова. Але без інспекційних перевірок. Наразі їхня мета - роз`яснити підприємцям чому важливо офіційно працевлаштовувати своїх підлеглих.

Таких, хто на цьому будівництві проходить стажування - чимало. Дехто з працівників кидає роботу і втікає від предстаників Держпраці. Інші ж люб`язно з ними спілкуються.

Будують тут стажери та офіційно працевлаштовані робітники підприємство, яке виготовлятиме ковбасні вироби. І крім власних працівників, каже власник об`єкта, до роботи він залучив також й генпідрядні організації.

А це вже підприємство, яке виготовляє бетонні вироби. Непрацевлаштовані тут також є. Однак співвласниця фірми запевняє, що це її син, який допомагає батькам розвивати сімейну справу.

Крім сина співвласниці підприємства, працівники Держпраці виявили ще одну неоформлену тут жінку. За її словами, вийшла вона замінити хворого працівника.

Для таких людей, які ніби то стажуються або ж виходять на роботу на 1 день, працівники Держпраці нагадують чому важливо щоб їх роботодавці оформлювали офіційно.

Натомість, роботодавцю, якщо у нього виявлять неоформлених працівників загрожує штраф.

Лише в рамках інформаційної кампанії, яка триває з 1 липня, представники Держпраці виявили 64 нелегальних працівники. Штрафів за це роботодавці поки що не отримали. Проте, як тільки Управління Держпраці прийде до них з інспекційною перевіркою - покарання їм таки загрожує. Проводити ж інспекції представдики Держпраці можуть уже відсьогодні, 19 липня. 

Читайте також: Школярі Мізоча передадуть 31 тисячу гривень на ЗСУ