Повідомлення про замінування у Рівному кваліфіковані як терористичний акт: перевірено 15 об’єктів, евакуйовано майже 1300 осіб.

Учора, 18 червня, о 17:35 до поліції повідомили працівники ГУ ДСНС у Рівне нській області, що на їхню електронну адресу надійшов лист про замінування лікарень і пологових будинків в обласному центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформація про замінування медзакладів у Рівному не підтвердилася

Слідчо-оперативні групи, працівники вибухотехнічного відділу, кінологи та екстрені служби здійснили перевірки дев'яти медзакладів. За їх результатами будь-яких вибухових предметів чи речовин не виявлено.

Усього із приміщень лікарень було евакуйовано понад 1200 пацієнтів.

Через кілька годин, близько 21 години, на ту ж електронну адресу ГУ ДСНС надійшло ще одне повідомлення, але вже про замінування розважальних і закладів громадського харчування у Рівному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному зіткнулося два Мерседеси: п’ятеро постраждалих

Спеціалісти перевірили шість клубів та кафе, евакуювали 43 особи, однак і тут інформація не знайшла свого підтвердження.

Відомості за вказаними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, повідомили з відділу комунікації поліції Рівне нської області. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber