Мороз і холодний вітер є ворогами номер один ніжної і тонкої шкіри рук. Як тільки приходить і зима, тут же починаються проблеми з її станом і зовнішнім виглядом. У деяких людей вона настільки чутлива до похолодання, що при перших заморозках вже починає реагувати на зміну погодних умов.

Отже, перше, що потрібно зробити, це придбати додому гумові рукавички з бавовняним внутрішнім шаром, який запобігає запотівання. Це важливо, тому що домашню роботу (миття посуду, підлог та іншого) ніхто не відміняв, а в нинішній час будь-яке прибирання не обходиться без використання побутової хімії.


2. Друге, чого важливо приділити увагу, це складу миючих засобів. У них повинні міститися масла, що зволожують шкіру рук і значення рН має бути на нейтральному рівні.
3. Мило - засіб щоденного використання, причому багаторазового. У зимовий період косметологи рекомендують перейти на рідке мило. Тобто таке, що має додаткові елементи, що запобігають висихання шкіри рук (гліцерин, календула, алое, ромашка).
4. Крім цього, перед виходом з дому, вірніше за 40 хвилин до цього, обов'язково нанесіть крем на жирній основі, який захистить шкіру від висихання і розтріскування. При цьому бажано не забувати активно використовувати подібні креми і під час перебування в домашніх умовах.
5. Так, після кожного миття рук необхідно наносити зволожуючий крем, так як гаряча вода з милом - не найкращі їхні друзі.
6. Дуже ефективний метод, робити нічні компреси на руки. Вони не являють собою ніякої складної процедури. Просто на руки потрібно нанести живильний крем і надіти бавовняні рукавички. Таким чином, руки виявляться в вакуумі, де пошкоджені ділянки шкіри швидше відновлюється. Якщо немає таких рукавичок, не біда, можна просто нанести побільше крему і дати йому повністю вбратися. 


7. Досить популярно використання спеціальних масел. Вони додаються в ванночки, де руки тримають по 10-15 хвилин. Наприклад, сухі руки рекомендується лікувати за допомогоюо ливкового або мигдального масла. Також добре себе зарекомендували масло авокадо і масло з виноградних кісточок.
8. Крім ванн, можна робити відновлюючі маски для рук. Їх роблять шляхом змішування, наприклад, цукру з оливковою олією. Потім наносять на шкіру рук і навіть ліктів, тримають 15 хвилин і змивають теплою водою. Після цього наносять все той же поживний крем.
9. У косметичних салонах, дівчатам, у яких сухі руки, пропонують пройти парафінотерапію. Її зміст полягає в тому, що на руки наносять жирний шар парафіну і обмотують їх спеціальною плівкою. Створюється «тепличний ефект», при якому розкриваються пори, але волога з них нікуди не йде, і пошкоджені ділянки шкіри починають швидко гоїтися. Як правило, в такій парафін додаються трави і аромомасла, що покращують ефект від проведення процедури. 


10. І останнє, що хотілося б порадити: для того, що вберегти руки від холоду завжди одягайте рукавички перед виходом з дому. І врахуйте, що в сильні морози краще використовувати шкіряні рукавички з натуральним хутром. Вони добре зберігають тепло, дозволяючи при цьому шкірі рук вільно дихати. А вовняні рукавички можна носити в більш теплу погоду. Що ж стосується синтетичних варіантів, то вони можуть викликати алергію.


Як видно, сучасна косметика легко допоможе нам відновити сухі руки. Але не потрібно забувати і про народні засоби, вони теж досить ефективні і дієві. В екстрених випадках завжди можна використовувати ванночку з кори дуба або харчової соди. Вони не гірше масел впораються з відновленням ліпідного балансу наших рук.