Смажена їжа, салати з майонезом та солодощі. Такі страви зустрінеш ледь не на кожному святковому столі. Та що робити коли, свята закінчилися, а вага збільшилася. Тож, як схуднути без шкоди для здоров'я. Цей секрет дізнавалися наші журналісти.

Затяжні свята минули, пора повертатися у форму. Чимало людей вже задумуються, як скинути зайві кілограми, які набрали впродовж тривалих Пасхальних свят. Своїм секретом ділиться рівнянка Єлизавета Гаврильчик.

В період особливо після Пасхальних свят, я багато тренуюся, ходжу до спортзалу, їм більше зеленої їжі, менше жирної їжі

В свою чергу, фітнес- тренери кажуть, декілька набраних зайвих кілограмів за свята - не катастрофа. Адже, як швидко вони з'явилися, так швидко їх можливо скинути. Для цього потрібно більше часу гуляти. А також...

Слід, постаратися, якби це тяжко не було, виключити жирні продукти після 17-18:00. Варто розуміти, що жирні продукти це не тільки ковбаска і м'ясце, яке залишилося після Великодніх свят. Це різноманітні сири, горіхи, молочні продукти

Додає, якщо ж у вечері хочеться перекусити, краще віддати перевагу різноманітним овочам та легким салатам. Це й підтверджують лікарі.

Українці, у нас така традиція, готуються до Великодніх свят - холодцями, ковбасами, пасками. А потім лікарі готуються до хронічного панкреатиту, гастриту і так далі. Тому, я б радила, виходити з посту плавно, звичайно їсти маленькими порціями, часто, по 3 - 4 рази на добу. через кожні 3- 4 години. Старатися утриматися від вживання занадто жирних страв, - говорить лікар-ендокринолог Інна Файфура.

А ще лікарі радять рівнянам рухатися більше та харчуватися легкою їжею, аби бути у гарній формі та добре почуватися. 

Читайте ще: у Рівному ВІЛ-інфікована дівчинка потребує допомоги

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber