Рівненські силовики провели атитерористичні навчання вздовж кордону з Білоруссю. Були залучені працівники служби безпеки України, Нацгвардія, поліцейські, патрульні, прикордонники, військові та рятувальники. Мета - запобігти диверсіям та тероризму. До того ж саме у цей час Росія та Білорусь проводили масштабні навчання на території своїх держав. Як затримували умовних диверсантів на Рівненщині, дивіться далі у сюжеті.

Біля міжнародного пункту пропуску «Городище», що на Рівненщині, силовики затримують групу умовних диверсантів. Вони намагалися прорватись на територію Білорусі.

За легендою тренувань, група умовних диверсантів планувала здійснити «підриви» на Рівненській атомній електростанції. Але їм не вдалося проникнути на територію АЕС, тож змушені були рятуватися втечею. Їх затримали.

Навчання пройшли в умовах, максимально наближених до реальних. У них взяли участь працівники СБУ, також підрозділи Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної та патрульної поліції і військові. Відпрацювання проходило вздовж усього кордону з Білоруссю.

Навчання тривали з 10 по 16 вересня у різних локаціях. Так, працівники СБУ виявили арсенал зброї. Він був захований у лісосмузі поблизу селища Бутове, яке межує з Республікою Білорусь. Його вдалося виявити в ході однієї із фаз навчань.

Також за час навчань було відкрито 8 кримінальних проваджень, складено 150 протоколів про адміністративну відповідальність і затримали двох іноземців, які незаконно перебували на території України. 

Читайте також: У Рівному пропонують обмінюватися кімнатними рослинами