У центрі Рівного хочуть облаштувати сквер. Знаходиться він на розі вулиць Соборна - Дорошенка. Для цього оголосили відкритий архітектурний конкурс для вибору найкращого проекту облаштування території. Яким хочуть бачити сквер архітектори та чи поділяють їхню думку місцеві мешканці, дивіться далі.

Перехрестя Соборна - Дорошенка. Неподалік мосту. Пенсіонер Володимир про конкурс щодо облаштування скверу тут, ще нічого не чув. Живе поряд, щодня відпочиває на лавці.

Не всі поділяють думку Володимира. Занедбано та без інфраструктури. Саме так думають про дане місце архітектори. Територію варто облагородити. Тому оголосили відкритий архітектурний конкурс для вибору найкращого проекту облаштування території.

Сквер "на Волі". Так хочуть назвати дане місце. Адже він має історичну складову. Ділянка відноситься до колишнього рівненського передмістя "Воля". У 18 столітті так називали лівобережну частину Рівного між сучасними вулицями Хмільною, Дорошенка, Дубенською.

Дивіться також: культурний вигул тварин у Рівному: далека мрія чи близька реальність? (ВІДЕО)

Організатори конкурсу хочуть аби проектанти подумали над історичною складовою території, але й не Переможця конкурсу оберуть 7 членів журі у вересні. Чи почнуть облагороджувати сквер вже у цьому році, поки сказати важко. забули про осучаснення.

Біля скверу знаходяться старенькі будинки. Тут живуть кілька родин. Вони не проти аби територію біля них облагородили хоча декому й байдуже.

Бюджет майбутнього проекту поки невідомий. Всі роботи щодо облаштування скверу, будуть прийматись до кінця серпня.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber