Пляжний сезон у розпалі. На озері Басів Кут відпочиває уже чимало краян. Дехто засмагає, хтось займається фізкультурою, а хтось купається. Та чи безпечно - це для їхнього здоров'я?

Незважаючи на будній день з самого ранку на озері Басів Кут декілька десятків людей. Купатися дехто почав ще не дочекавшись літа.

Ще відкрив сезон того місяця 20 числа. Водичка класна. Що сказати там, де я жив вода така сама, хоч і грязна, але є душ.

Все для відпочинку є, кажуть рівняни.

У цьому році мені сподобалося пляж більш менш, біотуалет поставили вже радує . Умови є зроблені, гарненько, - розповідає рівнянка Надія.

Поки ж одні купаються - інші засмагають. Пані Олена щодня приходить на пляж із синами, однак тільки погратися на березі озера. У воду дітям не дозволяє йти.

Ми сюди на пляж приходимо часто, адже ми тут живемо неподалік. Ми не купаємося, адже вода брудна і ми чули, що тут не варто купатися приходимо засмагати, - говорить Олена.

Такої ж думки молода мама Ріма Поліщук. З донечкою відпочиває тільки на пляжі у воду не ризикує заходити. Однак, колись із задоволенням купалась.

Років із шести ми сюди приходили, купалися, водичка була чиста. Зараз не вважаємо за потрібне купатися у такій водчиці.

А от у старожилів інші думки. Купалися завжди і зараз.

Головне, щоб воду у рот не брати . Душ працює . І ніякої палочки боятися не треба.

Згідно даних, які оприлюднив лабораторний центр, озеро Басів Кут не відповідає санітарним нормам за окремими санітарно-хімічними показниками.

По тих результатах, які надав лабораторний центр в Інтернеті вказано, що по санітарно-хімічних показниках вода не відповідала, а по епідеміологічних показниках і радіологічних вода у нормі. Те що немає небезпеки серйозної для людей - це точно. Але це в динаміці, - розповів начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Рівне нського міського управління Держпродспоживслужби Сергій Грабовський.

Проби води у водоймах повинні відбиратися щотижня. Однак поки що це неможливо, адже триває тендерна процедура.

Не завершені тендерні процедури для потреб Держпродспоживслужби. Вони ще тривають.

Коли завершаться - поки невідомо. У свою чергу, рівняни мріють про чисту водойму, де можна безпечно для свого здоров'я купатися.

Дивіться також: рівняни почали неофіційний пляжний сезон, а чи готовий пляж?

До слова, як зазначають у Держпродспоживслужбі, впродовж останніх двох років управління ЖКГ має право відкривати пляжний сезон без санітарного паспорта.  

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber