фото Миколи Огородника
Сьогодні близько першої години дня відійшов за межу життя поет Микола Іванович Пшеничний.

Про смерть лауреата премій ім. Бориса Тена, Республіканської молодіжної премії Туви (Росія) в галузі літератури та мистецтва стало відомо сьогодні. Про це повідомив Микола Огородник на своїй сторінці у Фейсбук.

"Зринають в пам'яті Миколині слова зі збірки "Межа".

Не біймося на межі стати
Вони то не для кволих путь
Як маєм людям що сказати
Бо люди ждуть, бо люди ждуть...

Він завжди мав що сказати людям. Нехай світлою і незгасною буде память про поета. Щирі співчуття рідним і близьким покійного.", - зазначає Микола Огородник.

Микола Пшеничний член Національної спілки письменників України з 1985 року. У 2006 році Миколу Пшеничного відзначено обласною літературною премією ім. Валер’яна Поліщука за книгу «Душа». За результатами обласного конкурсу «Краща книга Рівне нщини» у 2010 році це видання визнано кращим в номінації «Краща поетична збірка». У 2008-2009 роках вів авторську телепрограму «Краєзнавчі мандрівки з Миколою Пшеничним». Співавтор декількох альманахів, автор сотень публікацій. Також він є автором таких поетичних книг як "Сьомий материк" (1982), "Межа" (1986), "Осторога" (1988), "Калиновый рушник" (Москва, 1989, у перекладах російською), "Душа" (2006).

Читайте також: На Рівне нщині пішла з життя талановита художниця