У період карантину неабияк важко малозабезпеченим та літнім людям. Чимало підприємств призупинили свою роботу, відтак їхні працівники без заробітну. Пенсіонери залишаються вдома і вийти на вулицю, за ліками та продуктами - це ризик для життя. На поміч їм прийшли небайдужі люди, які дарують нужденним соціальні пакети у яких необхідні продукти харчування. Більше про це дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

Крупи, цукор, манка, макаронні вироби, деякі консерви... Такі продуктові пакети збирають волонтери для пенсіонерів та малозабезпечених. Вартість одного такого пакунку 325 гривень.

"Сьогодні у нас буде десь біля 40 пакетів. Ми розвозимо раз в два тижні, це якщо у нас планова така поїздка і на протязі ще двох тижнів," - каже Роман КУРБАЦЬКИЙ, волонтер.

А все почалося з хліба, який роздавали волонтери ще до карантину. А тепер завозять продукти для нужденних регулярно. Додають в пакунок медичну маску, антисептик і листівку.

"Коли почався карантин - ми побачили, що потрібні просто маски, антисептики, той самий хліб ми продовжували його закупляти" СТИК "І плюс почалися ще продукти, так само людям і ще багато інших людей, які почали долучатись до цього і ми почали роздавати., трошки виходити на більш так, більші об'єми," - розповідає Роман

Пакують продукти харчування в рукавичках. Далі розвозять пенсіонерам та малозабезпеченим рівнянам.

"Допомогаємо нужденним людям, які в час карантину не мають змоги себе забезпечити. Відповідно пенсія чи якась соціальна виплата вона маленька є і люди обмежені в тому, щоб заробляти кошти і ми завозимо пенсіонерам, мамочкам, які мають багато дітей і так сталася ситуація, що вони живуть самі і для них ми завозимо допомогу - соціальні пакети", - каже Сергій МУЗИЧУК

Люди радо зустрічають волонтерів. Оскільки вони вже неодноразово до них навідувались.

За час карантину до 93-річної бабусі благодійники навідуються вже вчетверте.

Намагається не виходити з дому в період карантину і 83-річна Олена Хом'як.

"Ми вже завозимо два місяці. Це вже якби знайомі люди. Вони очікують. Додаються нові люди. Тобто все більше, все більше люди вдячні і ми все більше-все більше розпологаємся робити це добро, того що ми бачимо люди в яких умовах живуть, люди там два тижні їли тільки вермішель без нічого, тобто люди настільки вдячні, що ти заряджаєшся цією енергією і тобі хочеться робити далі це добро", - каже Сергій МУЗИЧУК

Кожного разу соціальний пакет збільшується. Волонтери додають печиво, чай, або ж ще щось з продуктів.


До збору коштів долучилися всі небайдужі рівняни.

Роман КУРБАЦЬКИЙ каже: "Це все робиться завдяки людям, які передають на це кошти. Завдяки соцмережам... і люди, які до цього розположені - вони допомагають".

Допомогти волонтерам робити соціальні пакети для тих, хто цього потребує, особливо зараз в період карантину, можете і ви.

РЕКВІЗИТИ
ПБ 4149629396213514 Матласевич Р.С (напишіть в ПП «Територія добра»)

А ми продовжуємо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах.. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011.  

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”