Обурені підприємці, величезні платіжки за невикористане тепло та стурбований міський голова. У Рівному відбулась постійна комісія Рівнеради. На ній зібрались депутати та підприємці. Останні отримали платіжки з десятками тисяч гривень за невикористане тепло у комерційних приміщеннях. У стінах ради думали як вирішити дану проблему. Слухав і наш Павло Невесенко.

 Ця історія розпочалась кілька тижнів тому. Підприємці, які мають комерційні приміщення в житлових будинках, почали отримувати платіжки за тепло з багатотисячними сумами, при цьому навіть не користуючись ним. Як от Оксана Карпунець. І це при тому, що перукарня, якою та володіє пустує з початку повномасштабної війни росії з Україною.

Аби знайти шляхи вирішення у Рівнераді сьогодні зібрали відповідну комісію. Голова комісії Тамара Тимощук вкотре озвучує проблему для міського голови Олександра Третяка.

Ба більше, окрім платіжок з великими сумами за невикористане тепло, та нерозумінням чому у Рівному тариф на нього для підприємців найвищий в Україні, останнім почали погрожувати колектори.

Раніше у Рівнетеплоенерго розповідали, діють згідно чинної методики розрахунку плати за тепло. Вони розподіляють обсяг спожитого у будинку тепла на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень між усіма споживачами у приміщенні.

Одним з шляхів вирішення проблеми на комісії називали проведення енергоаудиту у будинках ОСББ. Втім радник міського голови Андрій Прищепа зауважив - це довга і дороговартісна процедура. І наврядчи мешканці будинків підуть на такий крок. Розповідав і про нарахування Теплоенерго. Каже, тут комерційна установа діє виключно у власних інтересах.

Детальніше - дивіться у сюжеті наших журналістів.