Учні Володимирецького НВК влаштували мовчазний флеш-моб на підтримку резиденції польського графа Фердинанта Красицького.

"Поряд з нашим навчальним закладом якраз знаходиться визначна пам'ятка історії Полісся, нерідко її називають одним із чудес Рівне нщини - це резиденція польського графа Фердинанта Красицького, або по-нашому "панський маєток". Ми так звикли до цієї видатної будівлі, що вже й не помічаємо її, проходимо щодня безліч разів повз, бачимо її із вікон своїх навчальних кабінетів, іноді фотографуємося біля величних колон.

У нас на сторінці в ФБ та у шкільній газеті фотографії маєтку з'являються часто: вони завжди гарні, а сама садиба виглядає велично і непорушно. Однак ми завжди мовчимо про дірявий дах, про регулярний гуркіт всередині будівлі, про полущені колони та жовті від часу і вологи стіни.

Панський маєток у жахливому стані! Він стояв 200 років, однак найстаріша у Володимирці споруда може завалитися у будь-який момент...

Учасники театрального гуртка "Однокласники" Володимирецького НВК провели "Німий флешмоб" на підтримку історичної та архітектурної пам'ятки Володимиреччини, про справжній стан якої ніхто не говорить," - написали на сторінці Володимирецького НВК "ЗОШ І - ІІІ ступенів - ДНЗ" та підкріпили усе сказане відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобель: туристична родзинка рівненського Полісся (ФОТО)

Діти звертають увагу на стан історичних споруд краю, мовляв саме від нас залежить їх стан та майбутнє.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber