У Сарнах негода теж наробила лиха. Підтоплені двори та вулиці. Найбільше простраждав один житловий масив. У людей знищена вся городина. У дворах утворились справжня озера. У погребах стоїть вода. Вона підступила й до порогів будинків. Люди налякані, адже поки дощі припинились. Але їх знову прогнозують синоптики на вихідні.

Юрій відчиняє ворота свого двору. Останній весь у воді. Утворилось озеро. Чоловік збентежений. Не може підібрати слів.

Сарненчанка Світлана разом з сином Максимом взувають високі гумові чоботи аби зайти до себе у двір.

У дворі все у воді. Собаку забрали у будинок бо буда підтоплена.

Рівень води до такого критичного рівня піднявся за сьогоднішній ранок, коли перестав іти дощ і вся вода з міста опинилась у нашому житловому масиві, оскільки міські системи водовідведення не працювати....затоплений житловий масив.

Пані Віра ламає руки. Вся городина знищена. Посадити встигла все. Вже й полуниця цвіте. Тепер вода все затопила.

У погребі Віктора по коліна води. Чоловік хоч і у чоботях, але зайти туди не наважується. Каже, вранці заходив босий аби врятувати хоч частину картоплі.

До теми: у Сарнах після дощів затопило житловий масив (ФОТО)

Люди самотужки, за допомогою мотопомп відкачують воду зі своїх дворів. Зливають на дорогу. Приїхали і рятувальники. Збираються теж робити водозабір. Але куди - не зрозуміло. Бо всі каналізаційні люки переповнені.

Будем дивитись, проведемо розвідку, можливо каналізацію будем відкачувати. Величезні дощі були, ми знали цю ситуацію і готувались, - говорить начальник ДПРЧ 8 у м.Сарни Олександр Шахно.

Дощ у Сарнах йшов два дні, кажуть місцеві мешканці. Найбільше постраждав житловий масив у центрі міста. Близько 20 житлових будинків підтоплені. Міська система водовідведення не працює.

Люди бояться аби вода не зайшла у будинки. Бо вона вже на порозі. Комунальники почали копати канаву аби туди стікала вода.

Підключили МНС, комунальників, хочемо канаву углубити щоб вода з городів пішла, - розповіла голова міста Світлана Усик.

Сарненчани вже розробляють проект з водовідведення у даному житловому масиві. Бо він страждає найбільше під час дощів. До кінця року проект планують реалізувати. Про збитки нанесені сьогоднішньою негодою, поки не говорять. Тим часом містяни хвилюються аби знову не почався дощ. Адже на вихідні передають штормове попередження.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber