Фото ілюстративне
Оскільки поліцейський стане повноправним представником своєї громади, яка бере на себе частину фінансової підтримки його роботи, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед мешканцями ОТГ.

Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Учора, 25 березня, відбулася перша робоча зустріч зі старшим лейтенантом поліції Андрієм Левченком у Тараканівській сільській раді. Андрій пройшов необхідне навчання та був рекомендований стати вартовим порядку Тараканівської громади.

А для забезпечення належних умов його роботи було облаштовано поліцейську станцію в адміністративному приміщенні Рачинського старостинського округу.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Також, 25 березня поліцейський офіцер громади розпочав свою роботу і у Повчанській ОТГ.

Нагадаємо, що Рівне нська область стала п’ятим регіоном держави, де минулого року запроваджено проєкт «Поліцейський офіцер громади». У його рамках 27 об’єднаних територіальних громад уклали Меморандум про співпрацю з поліцією. 41 поліцейський, який нестиме службу на їх територіях, мали пройти відповідне навчання у рамках міжнародної програми.

Читайте також: В ОТГ на Рівне нщині гуртом зібрали гроші на зелений паркан