Щоденна гігієнічна рутина схожа у кожної людини. Однак є кілька правил, про які мало хто знає. Через це багато людей повторює одну й ту ж помилку, не розуміючи звідки беруться неприємні наслідки.

Наслідки миття лиця в душі


Якщо ти любиш подовгу стояти під дуже гарячою або холодною водою, слід бути особливо обережною. Під довгим впливом високої температури розширюються кровоносні судини і капіляри. Це може привести до винекнання різних шкірних хвороби. Занадто холодна вода викликає затримку в роботі сальних залоз, а також провокує звуження судин. В майбутньому це може викликати втрату еластичності шкіри і її передчасне старіння. Якщо ти піддаєш свою шкіру обличчя занадто тривалого контакту з водою, це може привести до дуже неприємної сухості. Особливо це небезпечно для шкіри, яка сама по собі дуже суха.

Як правильно умиватись 

1. Бажано, щоб етапи очищення шкіри обличчя включали в себе не тільки умивання водою, але і зволоження кремами.
2. Умиватися вранці необхідно лише теплою водою. Бажано додати до неї зовсім небагато засобу для чищення, так як звичайна вода не може повністю змити шкірне сало, яке накопичилося на шкірі за ніч.
3. Умиватися варто над умивальником, використовуючи невелику кількість води. Хоча б раз на тиждень після вмивання використовуй маски для очищення шкіри обличчя. Кращі інгредієнти для масок, спрямованих на очищення, - лимон, вівсяні пластівці, мелена кава і активоване вугілля.
4.Обов'язково захищай шкіру обличчя від сонця, особливо в літній період. Після вмивання наноси захисний крем або тонік.

Догляд за обличчям може здаватися занадто складним і незрозумілим, але насправді він дуже простий. З більшістю проблем можуть впоратися домашні маски для обличчя, які варто застосовувати не частіше разу на тиждень.