Будівництво та реконструкцію шести шкіл та стільки ж дитсадків фінансуватиме Державний фонд регіонального розвитку. На ці об’єкти у 2019 році спрямували понад 122 мільйони гривень.

Один з таких об’єктів – у селі Жобрин Рівне нського району.  Стара школа збудована ще в 30-х роках минулого століття. Потому тут був клуб. Двоповерхова будівля довгий час перебувала в аварійному стані. Тому було прийнято стратегічне рішення реконструювати її під школу. З ДФРР цьогоріч на об’єкт виділили 15 мільйонів гривень.

 

На сьогоднішній день вже демонтовано старі перегородки, зведено нові та укріплено діючі стіни, знято стару підлогу, монтують стелю, встановили частину енергозберігаючих вікон, розпочали роботи над модульною котельнею. Першу чергу будівництва заплановано здати у вересні наступного року. Відтак, у майбутній школі зможуть навчатися 250 дітей.

Серед інших освітніх об’єктів, що фінансувати ДФРР у 2019 році – реконструкція Степангородської школа І-ІІІ ступеня Володимирецького району, Дубровицького НВК, школи у селі Залав’я Млинівського району під дошкільний заклад, дитсадка у селі Переброди Дубровицького району, будівництво шкіл у селі Борбин Млинівського району та селі Цепцевичі Сарненського району, дитсадків у Рівному, Березному, Дубно, Сарнах та в селі Новомильськ Здолбунівського району.

Читайте ще: швидка на Рівне нщині буде їздити по - новому

У цілому ж на Рівне нщині схвалено фінансування з ДФРР 22 проекти регіонального розвитку. Це будівництво шкіл, дитсадків, закладів охорони здоров’я, культури та спорту та інші важливі регіональні проекти. Загальна сума понад 246 мільйонів гривень.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber