У Рівнеобленерго люди стоять в черзі по 5 годин. А все тому, що вони отримали платіжки від іншої фірми, а оплатили за спожиту електроенергію у січні, за звичкою у Рівнеобленерго. Тож, як повернути кошти та звідки з'явилася нова фірма, дивіться далі.

У Рівне обленерго ажіотаж. Більше сотні людей стоять в чергах, аби їм розказали чому вони отримали платіжки за спожиту електроенергію у січні від іншої фірми. Такі зміни недовподоби пенсіонерці Валентині. Жінка каже, про це ніхто не попереджав і тепер на її рахунку переплата понад 700 гривень.

Обурених цим тут чимало. А щоб дізнатися, як перевести кошти на інший рахунок, люди стоять в чергах понад 5 годин.

В Рівне обленерго пояснюють, що відповідно до нового закону України вони з 1 січня 2019 року не є постачальниками електроенергії. Цим почала займається інша фірма. Оскільки вона не правонаступник обленерго, тому автоматично перевести ці гроші неможливо. У цьому випадку споживачам, які оплатили кошти на баланс Рівне обленерго, потрібно прийти і написати відповідну заяву на перерахунок.

Речниця додає, якщо у споживача був борг перед Рівне обленерго, людина має погасити його. А щоб не писати заяву на перерахування коштів потрібно просто сплачувати їх за реквізитами нової фірми, яка зазначена у платіжчі.

Дивіться також: 

Коли рівняни отримають монетизації субсидій? (ВІДЕО)