Прийшла пора, коли всі чекають вихідних, щоб майнути на природу, на пікніки з сім'єю і друзями. А який пікнік без ароматного шашлику? Пропонуємо вам кілька простих маринадів для м'яса.

 Для приготування шашлику важливо правильно вибрати м'ясо. Для того, щоб шашлик вийшов найбільш ніжним і соковитим, щоб не був сухим, найбільш підходить свинина, якщо хочете щось більш дієтичне, зробіть шашлик з філе курки або індички, можна також приготувати святкову страву з риби, використавши для рибного шашлику філе лосося. Завдяки спеціальному маринаду шашлик виходить ароматним, ніжним і смачним. Ми зібрали для вас кілька варіантів швидких маринадів для приготування шашлику.

Головні правила складання маринадів для шашликів

Щоб м'ясо вийшло смачним і ароматним, крім солі до м'яса додають спеції за смаком: пряні трави і різні види гострих перців, цибулю і часник.

Чим довше м'ясо знаходиться в маринаді, тим більше воно просочується інгредієнтами, а значить, вийде ніжніше і ароматніше. Дайте м'ясу промаринуватися мінімум годину, в ідеалі м'ясо повинно маринуватися близько 8-10 годин.

Крім «сухих» інгредієнтів в маринадах головну роль грають «рідкі» складові, в класичному варіанті використовується оцет. Ми ж вам пропонуємо більш сучасні і більш оригінальні маринади для шашликів: вибирайте та експериментуйте.

Маринад для шашлику

1. В кефірі

2. У мінеральній воді

3. У гранатовому соці

4. У білому або червоному вині

5. У йогурті

6. В томатному соці

7. У майонезі

8. У соєвому соусі

9. У пиві

10. У лимонному соці