Мова йде про відділення поштового зв'язку №25, що на вулиці Басівкутська, 113.

Декілька днів тому, за словами місцевих, працівники пошти вивезли усі речі, а приміщення закрили. Жителі мікрорайону Басів Кут обурюються, що пошту закрили, не попередивши людей.

- День не було пенсії, другий... Прийшли сюди, а тут закрито. Нас ніхто навіть не повідомив, що пошту закрили. Ми тут оплачуємо комунальні послуги, за телефон платимо, пенсію отримуємо. А тепер щоб купити конверт треба їхати у інше відділення, - обурюється пенсіонерка Ніна Надежкіна.

Відтепер щоб отримати пенсію, люди змушені їхати до поштового відділення №28, що на вулиці Соборній, 56. Принаймні так пояснили у записці, яку працівники пошти залишили на дверях відділення.

Та найбільше люди побоюються, що відділення поштового зв'язку знесуть, а на місці зведуть будинок.

- Наше таке припущення, що їм участок потрібен. Це вже хтось хоче тут збудувати чи взагалі продати приміщення Укрпошти, - додає пенсіонерка.

Те, що поштове відділення №25 закрите вже декілька днів, повідомила й рівнянка Світлана Куропій на своїй сторінці у Фейсбук:

- Друзі, можливо, хтось ще незнає, але наше 25 відділення Укрпошта Рівне  закрите. Наскільки я зрозуміла, його зачинили через відсутність керівника. Тепер щоб отримати гроші, посилку, листи, журнали, оплатити комунальні - треба їхати до найближчого відділення в центр навпроти Еко. Це сумно і дуже незручно ?Кому не байдуже - давайте зберемо підписи чи напишемо лист керівництву з проханням зберегти наше відділення. А ще охочі можуть спробувати себе у ролі керівника (з/п від 10 тисяч), - йдеться у дописі.

За словами депутата Рівне нської міської ради Анатолія Чугуєвця, на округу проживає понад 4 тисячі людей:

- На цьому окрузі проживає багато пенсіонерів. Зараз люди вимушені їхати до центру щоб отримати ту ж саму пенсію, але не кожен може це зробити фізично. Так само поштарки, які тут працювали, тепер вони з поштою та грошима містом будуть змушені добиратися сюди, - розповідає Анатолій Чугуєвець.

Відтак, на позачерговій сесії Рівне нської міської ради депутат підготував звернення до міських обранців та Рівне нської дирекції "Укрпошти" аби відновити роботу вiддiлення поштового зв`язку №25. 

Про те, що є проблема в пошуку керівника, підтвердив на сесії і депутат Рівне нської міської ради Микола Бляшин:

- Питання дійсно в тому, що немає начальника. У центрі зайнятості відкрита вакансія на керівника цього відділення — 6 тисяч гривень ставка, 6 тисяч гривень премія, тобто 12 тисяч гривень в місяць. Я спілкувався із заступником начальника, він запевнив: якщо буде начальник, все буде гаразд, - додав депутат Микола Бляшин.

У результаті, звернення щодо відновлення поштового відідлення зв'язку №25 депутати підтримали.

Натомість, в Рівне нській дирекції “Укрпошти” кажуть: відділення не закриватимуть. Роботу відновлять відразу, як знайдуть гідну кандидатуру на посаду керівника.

Та пенсіонери налаштовані рішуче. Кажуть: якщо відділення не відновить свою роботу, готові перекривати дорогу.

Читайте також: "Прорив для Рівного": будівля Нацбанку тепер належить місту (ВІДЕО)

Цинічно та зухвало: Паладійчук про підпал автомобіля

 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber