фото: Julia Sokolova
Зооактивісти Рівного запустили флешмоб в протест словам Хомка.

В ефірі одного з місцевих телеканалів він назвав багатьох зоозахисників та небайдужих до проблем безпритульних тварин - "неадекватними в медицинському смислі". 

Волонтерка Інеса Шишкіна розмістила у соціальній мережі запис, де детально розповіла про цей випадок. Окрім того, започаткувала флешмоб #хомкокажеянеадекват. 

"Якщо ти один з тих, хто переймається долею безпритульних, бажаєш щоб кожна тварина мала свій дім, щоб не було безконтрольного розмноження безпородних або ж просто допомагаєш фінансами волонтерам чи сам є частиною цього процесу, підтримай флешмоб #хомкокажеянеадекват. Щоб підтримати флеш-моб на своїй сторінці публікуйте фото з власним текстом та обов’язковим заголовком #хомкокажеянеадеква" , - написала волонтерка. 

Активісти та всі небайдужі рівняни швидко підтримали флешмоб. Люди розміщують під цим хештегом історії про порятунок тварин, допомогу людям, дитячим притулкам та малозабезпеченим сім'ям. 

Читайте також: Що робити з безпритульними тваринами рівнян запитають у месенджерах (ВІДЕО) 

Речниця патрульної поліції Оксана Юрченко, до прикладу, розповіла про волонтерку, яка допомогла дідусю, який не міг повернутись додому у Вінницю. 

Рівнянка Інна Іванова розповіла свою історію, як вона врятувала котячу сім'ю від загибелі. 

Дехто з рівнян розповідає, як вони підгодовують безпритульних тварин та шукають їм дім. 

***

За короткий час дуже багато небайдужих рівнян приєдналось до флешмобу. Хтось описує історії, як безпритульна собачка чи котик потрапили у їх будинок. Інші розповідають, як щодня підгодовують тварин у власному дворі. А дехто нарікає на місцеву владу, мовляв: "а що вони роблять для безпритульних тварин?". 

Більше історій можна побачити під хештегом #хомкокажеянеадекват у соціальній мережі Facebook.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber