Напевно, ви не особливо замислюєтеся про це, але ваша печінка безустанно працює на вас кожну секунду вашого життя. А ви дбаєте про неї? Перевантажена печінка викликає у вас хронічну втому, зайву вагу і помітне погіршення зовнішнього вигляду, а хвора печінка буде повільно і болісно руйнувати вас.

Відкрийте для себе кілька простих напоїв, які очистять її і приведуть в норму. Це - найкраще, щови можете зробити, щоб ваша печінка функціонувала з максимальною ефективністю.

1.Морквяний сік для очищення печінки


Морква в будь-якому вигляді (крім запеченої з цукром) буде печінкою тільки вітатися.Приготуйте свіжий сік з моркви зі шпинатом і додайте трохи води.Цей яскравий овоч з високим вмістом вітаміну А запобігає захворюванням печінки. У ньомутакождужебагатофлавоноїдів і бета-каротинів, що виконують антиоксидантну функцію.

2. Зелені листові овочі


Як і морква, зелені листові овочі неймовірно корисні! До них відносяться капуста, шпинат, бадилля буряка і салат ромен.Приготуйте з соковитої зелені сік - і побалуйте свій організм ударною дозою поживних речовин.Ви можете додати в такий сік трохи моркви для смаку і додаткових вітамінів.Листова зелень стимулює роботу жовчного міхура, а це допомагає м'яко очистити печінку.

3. Зелений чай


Якщо ви шукаєте супер напій, зверніть увагу на зелений чай. У ньому маса антиоксидантів, які позбавляють вас від шкідливих вільних радикалів. Саме тому зелений чай вважається активним і ефективним борцем з онкозахворюваннями.А ще зелений чай допомагає тілу спалювати жир, ніж знімає частину навантаження з печінки. Додаткова гідратація від декількох чашок цього чаю в день також йде на користь всьомуо рганізму в цілому.І не додавайте в напійн іцукор, ні штучні підсолоджувачі.

4. Чай з куркуми


Куркума - популярна спеція, широко поширена в індійській кухні. І це також найпотужніша спеція для підтримки здоров'я печінки.

Покладіть одну чайну ложку подрібненої куркумив окріп, і проваріть 10 хвилин.Потім додайте трохи лимонного соку і дрібку чорного перцю.Куркума захищає вашу печінку від хвороб і може навіть допомогти їй регенерувати нові клітини.

5. Цитрусові


Вітамін С і антиоксиданти в цитрусових дієво очищають печінку.Налягайте на лимони, грейпфрути, апельсини, клементини і лайм, а також робіть з них свіжовичавлений сік.Головне - не замінюйте їх магазинними соками, які абсолютно не принесуть вам ніякої користі. Вони містять цукор, а процес пастеризації розщеплює в них вс поживні речовини.

Свіжовичавлений лимон з водою - один з найпопулярніших способів очищення печінки. Це просто і ефективно.

Крім того, не бійтесязмішувати і поєднувати різні продукти при приготуванні соків.