Димові шашки під стінами Рівненського міського суду. Тут сьогодні відбувалося чергове судове засідання у справі серійного гвалтівника. Нагадаємо, з 2013 до 2019 у місті відбулось щонайменше 4 зґвалтування. Ще двом жінкам вдалося втекти. Люди, що прийшли підтримати постраждалих, вимагають аби обвинувачений опинився за ґратами. Бо ж 30 квітня збігає термін запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Чи чекатиме обвинувачений на вирок за ґратами, знає Катерина Савченко.

Рівняни вимагають справедливого судочинства. З плакатами на підтримку постраждалих жінок прийшли зо два десятка людей. Також тут і представники нацкорпусу, та так звані люди у чорному: чоловіки в темних окулярах, котрі приховують обличчя та не надто говіркі.

Нагадаємо, декілька місяців тому 4 жінки, котрих згвалтував обвинувачений, та дві, яким вдалося втекти від кривдника розповіли свою історію. Таке рішення прийняли, бо ж чоловіка, котрого обвинувачують у вчиненні злочинів, із СІЗО відпустили під цілодобовий домашній арешт. З того часу у справі змінився суддя, а 30 квітня завершується дія запобіжного заходу. Тож на чергове засідання під стіни суду приходять небайдужі рівняни.

На справедливі рішення суду сподівається і одна з постраждалих - рівнянка Ольга Самкевич.

Судове засідання закрите. На початку слухання захисник обвинуваченого подає заяву про відвід прокурора. Однак суддя приймає рішення продовжити розгляд справи, незадовільнивши прохання адвоката. На рішення суду майже впродовж трьох годин чекають представники змі та група підтримки. Останні запалюють димові шашки.

По завершенню засідання суд виніс рішення, якого вимагало суспільство та потерпілі. Цього хотів і чоловік, якого обвинувачують у ряді згвалтувань та спробах вчинення цього злочину.

Перебуватиме він там впродовж двох місяців.

Наступне судове засідання по справі відбудеться 26 травня.

Читайте також: На Рівненщині учням однієї із шкіл доведеться їздити в сусіднє село на навчання