На роботі не завжди є час і можливість нормально пообідати. Багато з нас нехтують обідньою перервою. Одні занадто захоплені роботою і думають, що не перериваючись, зроблять все швидше і краще. Інші, найчастіше жінки, сподіваються у такий спосіб схуднути. Однак обідня перерва надається нам за законом, і зроблено це не просто так.

Перерва на обід 

Багато «експертів» стверджують, що потрібно перестати їсти, щоб схуднути. Мовляв, рот на замок - і зайвих кілограмів як не бувало. Ось тільки це так не працює.Щоб схуднути, потрібно правильно харчуватися, бажано, ще й регулярно. Особливо не варто пропускати обід. Одна справа сніданок, він потрібен не всім, але обід просто необхідний. Звідки організм буде брати сили, якщо ти мориш його голодом? Мало того що ти не поїв, так ще й намагаєшся працювати. У підсумку нічого з цього не виходить. Щоб ефективно працювати, нашому мозку потрібна їжа. Нехтуючи обідом, ти нетільки не даєш йому необхідної енергії для роботи, але і перемикаєш всю увагу на те, що ти голодний. В такому стані неможливо сконцентруватися.

Пропускаючи обідню перерву, ти позбавляєш себе дорогоцінної енергії, яку дає їжа. До кінця дня ти видихаєшся, не встигнувши зробити і половини запланованого. Ти втомився, роздратований, а робота не зроблена. Що ти виграв в результаті?

Інша сторона питання - здоров'я. 

Нерегулярне харчування може негативно позначатися на здоров'ї. Постійний пропуск обіду може привести до захворювань шлунка, наприклад виразці і гастриту. Страждають і інші органи, яких ми позбавляємо поживних речовин. Коли ти пропускаєш прийом їжі, знижується рівень цукру в крові і сповільнюється обмін речовин. Від одного разу нічого страшного не трапиться, а ось регулярні пропуски можуть призвести до тяжких наслідків.

Сильно помиляються і ті, хто таким чином намагається схуднути.Організм буде реагувати з точністю до навпаки і запасати жир на випадок чергового пропущеного обіду. Ти й не помітиш, як набереш зайві кілограми.

Багато з тих, хто пропускає обід, особливо працівники офісів, перекушують чимось на зразок бутербродів, а це веде до набору ваги.

Обід з простих продуктів 

Маленькі перекушування бутербродами тільки погіршують ситуацію, а тому обід повинен бути повноцінним.

Солодкі булочки, печиво та інші схожі продукти не найкращий варіант. Вони миттєво засвоюються і піднімають цукор в крові. Через якихось півгодини ти знову будеш відчувати голод. До того ж вживання булочок та інших солодощів погано позначається на фігурі. Обід повинен бути повноцінним і складатися з якісних продуктів.

Найкраще брати з собою домашню їжу, а вже що саме це буде - як кому подобається. Бажано, щоб серед іншого були присутні свіжі овочі та фрукти. Так обід і засвоїться краще і принесе більше користі. Внеси різноманітність в свої щоденні прийоми їжі, і обід кожен день буде в радість.