Класика - музика минулого, що витримала випробування часом та має аудиторію в сучасному суспільстві. Вона є важливою перлиною відпочинку та морального достатку. Серед рівнян знайшлись люди, які не уявляють життя без різноманітних відтінків мелодій, що гармонійно поєднуються зі звуками природи.

Олексій Тимчук, інженер:
Для мене класична музика - викликає найпрекрасніші та найчистіші емоції. На жаль, матінка Природа не нагородила мене вмінням грати на музичному інструменті, проте, я володію хорошим музичним слухом та являюсь запеклим меломаном. Найкращий для мене твір мистецтва - це Вівальді "Пори року". Кожна з цих пір звучить по-різному, десь шумить осінній дощик, десь співають прилетівши птахи, десь чутно роботу бджіл, а десь шумить хурделиця - це надзвичайні емоції. Головне навчитися відчувати у музиці те прекрасне.

Юліан Новак, звукорежисер та журналіст:
Мої улюблені композитори - це Вагнер, Скорик і Вакарчук. Вони різні, але їхня музика щира, експресивна та передає усю палітру емоцій. Люблю класичну музику за те, що її можна розбирати на пазли, в той же час кожен живий інструмент звучить воєдино в одному музичному творі, це круто!

Василь Скібчик, філософ:
Як і будь-який любитель сучасної електронної музики, досить часто для різноманітності перемикаюсь на класику. Здавалося б – абсолютно різні та несумісні жанри. Але, на мою думку, саме класична музика дала значний розвиток і була натхненням для багатьох сучасних музикантів та композиторів. Дуже складно виділити когось з композиторів-класиків. У кожного свій, так би мовити, стиль. Якщо виділяти окремими композиціями – «Місячна соната» Бетховена та «концерт№2» Паганіні. А також «Металь» Георгія Свиридова. Серед сучасних композиторів дуже подобається Людовіко Енауді та геній Ханс Ціммер.

Інна Солодовнік, вчителька англійської мови:
Ще в дитячому садку я вперше почула чарівні звуки якогось музичного інструменту. Згодом я запам’ятала, що цей інструмент зветься фортепіано. А музика дедалі глибше входила в моє життя. Людвіг ван Бетховен — мій улюблений композитор. Подобається мені й сучасна естрадна музика. Молоді українські співаки посідають дедалі помітніше місце в музичному світі. Проте класична, так звана "серйозна" музика хвилює мене більше. Я люблю класику, тому що вона вміє заспокоїти, пробудити почуття прекрасного, подарувати хвилини непростих душевних переживань.

Владислава Говорадло, студентка «Острозької академії»:
У нашій родині немає професійних музикантів, але всі дуже люблять співати. Я почала відвідувати музичну школу із семи років. Я дуже щаслива, бо пов'язала своє життя із цим чудовим мистецтвом. Мені здається, що немає людини, яка б байдуже ставилася до класичної музики, адже саме в ній втілене все вічне, прекрасне, світле. У горі й у радості музика завжди з людьми. Фрідерік Шопен — улюблений мій польський композитор. Його твори неодноразово звучали від моїх рук по фортепіано.


 

Будьте з намиFacebook Youtube Instagram Viber