Чоловіків затримали за вчинення розбою, крадіжку зброї та ікон.

Працівники управління карного розшуку вийшли на слід зловмисників, які у липні торік скоїли розбійний напад на водія вантажівки, відібравши у нього півмільйона гривень. З’ясувалося, що четверо чоловіків тісно пов’язані між собою не лише кримінальним минулим, а й теперішніми злочинними діяннями.

Третього липня близько 21 години до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Дубенська при в’їзді в обласний центр троє невідомих у масках побили водія вантажівки, коли той вийшов із кабіни, щоб оглянути транспортний засіб. Відібравши ключі, нападники проникли всередину авто та викрали сейф, у якому зберігалися кошти за товар у сумі 520 тисяч гривень. Невідомі зникли, а потерпілого із важкими травмами голови госпіталізували до лікарні.

Оперативники встановили, що до злочину може бути причетний 32-річний рівнянин, який перебував на іспитовому строку за грабіж. 29 червня 2016 року у складі злочинної групи на чолі із 53-річним жителем Рівного, він та 32-річний мешканець Хмельниччини посеред ночі увірвалися на територію приватного підприємства обласного центру.

Читайте ще: на Рівне нщині заблокували канал незаконного переправлення українців

Зв’язавши сторожа, вони відкрито заволоділи 34 колодами дуба. Тоді двох виконавців взяли під варту, а організатора – суд відпустив під домашній арешт. Також за результатами судового розгляду усі троє обвинувачених у грабежі замість шести років позбавлення волі отримали рік умовно.

Однак, як виявилося, кримінальний досвід 32-річний уродженець Росії та житель Рівного «здобув» набагато раніше. Протягом 2011 разом із іншими поплічниками він скоїв загалом 12 розбійних нападів на банки, приватні офіси та інкасатора. Тоді його засудили на п’ять років позбавлення волі, але у січні 2016 звільнили від покарання за законом «Савченко».


Довести вину злочинця у розбійному нападі на водія вантажівки поліцейським вдалося після проведення численних розшукових заходів і слідчих дій, зокрема і експертиз зразків ДНК, результати яких і стали одними із вагомих доказів у справі.

Слідчі повідомили 32-річному жителю Рівного про підозру у вчиненні розбійного нападу за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України, а суд взяв під варту. Нині слідчі очікують результатів експертиз із Львівського експертно-криміналістичного центру МВС, за результатами яких матеріали кримінального провадження скеровуватимуться до суду. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Встановлено, що 32-річний житель Рівного «працював» не сам, а мав ще двох спільників. Відносно них наразі ще тривають слідчі дії та здійснюється збір доказів.

Крім того, працівники карного розшуку Костопільського відділу поліції спільно із колегами з управління встановили, що 32-річний рівнянин разом із 27-річним напарником обікрали будинок 45-річного костопільчанина.

Зловмисники із сейфу викрали чотири одиниці зброї (два карабіни, гладкоствольну рушницю та нарізну гвинтівку), чотири дороговартісні ікони, п’ять одиниць ювелірних виробів. Усе майно злочинці повернули. У рамках кримінальних проваджень проводиться експертиза крадених речей.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber