фото ілюстративне
Сказ тварини виявили у селі Мости, Здолбунівського району.

У зв’язку із випадком захворювання лисиці на сказ введені карантинні обмеження, а також визначено наступні межі загрозливої зони, а саме села Будераж, Святе, Новий Світ, Зелений Дуб, Дермань Перша, Дермань Друга, Півче, Суйми, Буща, Борщівка Перша, Борщівка Друга, та лісові і польові мисливські угіддя.

Встановлено, що вночі 19 липня, собака жительки села Мости відірвалася з прив’язі та ймовірно задушила лиса, якого вранці знайшли на вулиці Кемпа, неподалік сільської криниці. Про ситуацію, що сталася, відразу повідомили ветеринарну службу ветеринарної медицини, спеціалісти якої прибули на місце події та забрали труп тварини для дослідження.

Читайте також: На Рівне нщині запровадили карантин через рослину 

Патматеріл від лиса був направлений до Рівне нської державної лабораторії Держпродспоживслужби, для дослідження на сказ.

Відповідно до звіту про результати досліджень патологічного матеріалу встановлено захворювання на сказ. При подвірних обходах та опитуванні - осіб, які б мали контакт з хворою твариною не виявлено.

Фахівці просять громадян надати домашніх собак та котів у найближчу установу ветеринарної медицини для проведення щеплення проти сказу, а при виявленні клінічних ознак захворювання, тварину ізолювати та повідомити спеціаліста ветеринарної медицини. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber