На Дубенщині маршрутку злетіла у кювет. Усе через ускладнені погодні умови. На Рівненщині вирує північно-європейський циклон, який приніс снігові опади. Синоптики прогнозують снігопади до кінця тижня разом із мінусовою температурою. В свою чергу, надзвичайники закликають не виїжджати на дорогу в ожеледицю, та обережно поводитись з вогнем у побуті. Більше про це - далі у сюжеті.

Зима на Рівненщину прийшла вчасно і одразу зі снігопадами та ожеледицею. Зокрема, цієї ночі до 4 см снігу випало на Дубенщині та у Рівному. А найближчі 4-5 днів в області можливі ускладнення погодніх умов, температура повітря опуститься до 8 градусів нижче нуля.

Втім, без ДТП не обійшлося. Вже зранку на Дубенщині маршрутку через ожеледицю занесло у кювет. Жертв та постраждалих у ДТП немає. Дорожники почали працювати ще вночі. На автошляхах було задіяно понад 40 одиниць спецтехніки, більше 50-ти робітників та інженерів.

З настанням похолодань, щороку в області збільшується і кількість загорянь в помешканнях людей, які гріються за допомогою пічного опалення, газу та електричних обігрівачів. Через ігнорування елементарних правил безпеки за 11 місяців поточного року на Рівненщині виникло 1139 пожеж.

Основною причиною виникнення пожеж, є необережне поводження з вогнем у побуті, кажуть надзвичайники. Тому закликають жителів області бути обережними та обачними. А ще просять голів територіальних громад подбати про розчищення доріг до найвіддаленіших куточків населених пунктів, сіл, хуторів тощо. Аби у разі чого вони змогли вчасно прибути до місця надзвичайної ситуації та врятувати чиєсь життя. Бо якщо у грудні за прогнозами синоптиків морозні і сніжні періоди будуть нетривалими, то у січні зима лютуватиме. Температурні показники сягатимуть -18 градусів морозу.

Читайте також: Рятувальники Рівненщини здійснюють моніторинг автомобільних доріг