Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах старшого інспектора одного з митних постів області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від громадян за нестворення штучних перешкод під час митного оформлення товарів. Вартість «послуг» зловмисника становила від тисячі гривень до ста доларів США залежно від різновиду та кількості товару. За інформацією спецслужби «прибуток» митника становив майже тридцять тисяч гривень за зміну.

Правоохоронці затримали посадовця згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання чергової суми неправомірної вигоди.

Читайте також: в Рівне нській області на хабарі затримали митника

На даний час фігуранту справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії із встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисника проводились спільно з ДБР із залученням Головного управління внутрішньої безпеки ДФС під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.
 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber