Напередодні Дня пам'яті та примирення, учасники бойових дій своїми руками виготовили "червоні маки". Вже традиційно таку квітку вважають символом пам'яті жертв війни. Бійці, які зараз знаходяться на реабілітації у селищі Клевань, сьогодні виготовляли маки, дарували їх медсестрам та вішали собі на одяг.

Ігор Бровко вже 20 днів знаходиться в центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравми, що у селищі Клевань. Сюди він потрапив прямо із передової. Вже за 30 днів Ігор знову поїде на схід, захищати нашу країну.

В мене закінчується 45 днів реабілітаційний період, потім буде ВЛК. Я взагалі з передової сюди потрапив Луганська, Попасна. Травма в мене перелом хребта шиї, три штуки і струс мозку, - розповідає учасник бойових дій на сході України Ігор Боровко.

Сьогодні ж замість зброї в його руках ножиці та тканина. Разом з іншими бійцями, Ігор власноруч виготовляє "червоні маки", як символ Дня пам'яті та примирення. Такі квітки нагадують кривавий слід від кулі. В Україні цей символ прийшов на зміну георгіївської стрічки, яка стала ознакою сепаратизму й російської агресії проти нашої держави.

Беремо тканину і вирізаємо з неї кружечки. Потім їх складаємо. Такий собі конструктор Лего - символ миру я думаю, що це означає.

Така арт-терапія не в новинку для цього центру. Тут бійці власноруч малюють картини та займаються гончарством. За словами лікаря-психолога сеанси арт-терапії допомагають їм заспокоїтись, що позитивно впливає на одужання.

Це допомагає кожній людині, кожному ветерану відновити свій емоційний стан, стан який схований за певною життєвою ситуацією. Окрім того розвивається і дрібна моторика, - говорить психолог реабілітаційного центру Ольга Галицька.

Сильних та мужніх чоловіків ми побачили з іншого боку. Дуже вправно вони виготовили червоні квіточки та прикрасили ними свій одяг. Окрім того, підписали та подарували "маки пам'яті" персоналу лікарні. 

Читайте ще: у Рівному перекриють рух транспорту

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber